O nama

Svijet osiguranja prvi je i zasad jedini stručno popularni, tržišno orijentirani, neovisni časopis za pravo, ekonomiku i praksu osiguranja i reosiguranja i s te osnove ravnopravno surađuje sa svim osiguravajućim društvima u Hrvatskoj i regiji.

Nakladnik časopisa je Svet osiguranja i bankarstva doo.

Naši su tekstovi visoke kvalitete, informativni i obrazovni, njihovi autori su najpoznatiji novinari i ugledni stručnjaci financijske industrije.

Osim tema iz klasičnog osiguranja, časopis prati i problematiku mirovinskih i zdravstvenih osiguranja te mirovinskih i investicijskih fondova. Nudimo brojne znanstvene i stručne priloge, aktualne novosti s domaćih i inozemnih tržišta osiguranja i reosiguranja, razgovore s ministrima i ostalim državnim dužnosnicima, direktorima i inim stručnjacima osiguravajućih društava, pravne savjete, odgovaramo na pisma čitatelja….

Izravna komunikacija s čitateljima časopisa i posjetiteljima web stranice, najčešće putem telefona i e-maila, nama je, kao i njima, dragocjena. Svakodnevno nam dolaze upiti čitatelja koje distribuiramo najboljim pravnicima za pojedino područje te na taj način pomažemo onima koji su iscrpili druge metode za iznalaženje rješenja svojih problema.

Informacijska tehnologija nezaobilazna je i u djelatnosti osiguranja te je stoga tema skoro svakog broja, a časopis je i organizator konferencije Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje, koja je prošle godine imala svoje 19. izdanje. Uz ovu konferenciju, organiziramo i okrugle stolove i seminare o aktualnim pitanjima struke.

Od 2006. godine službeni smo organizator Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo, popularnog SorS-a, najvećeg skupa osiguratelja i reosiguratelja regije, na kojem sudjeluju i predstavnici tržišta osiguranja iz 30-tak zemalja, od Kanade do Južne Koreje.

Uz brojna druga događanja i konferencije, časopis je medijski pokrovitelj i Dana hrvatskog osiguranja koje organiziraju Hrvatski ured za osiguranje i Udruženje osiguratelja Hrvatske gospodarske komore.

Časopis Svijet osiguranja regionalnog je karaktera, izlazi mjesečno, u nakladi do 3000 primjeraka i distribuira se na bosanskohercegovačkom, crnogorskom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i srpskom osigurateljnom tržištu.

Pridružite se širokom krugu naših pretplatnika koji su svjesni važnosti informacija koje im Svijet osiguranja kontinuirano pruža.