O nama

Svijet osiguranja prvi je i zasad jedini stručno popularni, tržišno orijentirani, neovisni časopis za pravo, ekonomiku i praksu osiguranja i reosiguranja i s te osnove ravnopravno surađuje sa svim osiguravajućim društvima u Hrvatskoj i regiji.

Nakladnik časopisa je privatna, obiteljska tvrtka TECTUS d.o.o., koja se svojim izdanjima etablirala u financijskoj, ambalažnoj, grafičkoj i zaštitarskoj industriji. Uz Svijet osiguranja, bili smo nakladnici stručno popularnih časopisa Ambalaža, REGprint i Zaštita.

Svijet osiguranja kontinuirano je na tržištu već 21. godinu, te je svojom ozbiljnom uredničkom politikom postao časopis kojem se vjeruje. Članci i analize tržišta koje objavljuje Svijet osiguranja referentni su i ostalim tiskanim medijima u Hrvatskoj i regiji. Naši su tekstovi visoke kvalitete, informativni i obrazovni, njihovi autori su najpoznatiji novinari i ugledni stručnjaci financijske industrije.

Uz časopis, kao osnovicu medijskog djelovanja, 2001. pokrenuli smo istoimenu emisiju na televiziji, a 2002. i na radiju. Emisije Svijet osiguranja na televiziji i na radiju emitirale su se do 2009. godine, a bile su namijenjene educiranju i informiranju najšireg kruga gledatelja i slušatelja. Kroz razgovore s gostima u studiju i odgovore na izravne upite gledatelja, na jednostavan i zanimljiv način gledateljima i slušateljima objašnjavala se važnost osiguranja za njih osobno kao i gospodarstvo u cjelini.

Osim tema iz klasičnog osiguranja, Svijet osiguranja prati i problematiku mirovinskih i zdravstvenih osiguranja te mirovinskih i investicijskih fondova. Nudimo brojne znanstvene i stručne priloge, aktualne novosti s domaćih i inozemnih tržišta osiguranja i reosiguranja, razgovore s ministrima i ostalim državnim dužnosnicima, direktorima i inim stručnjacima osiguravajućih društava, pravne savjete, odgovaramo na pisma čitatelja….

Izravna komunikacija s čitateljima časopisa i posjetiteljima web stranice, najčešće putem telefona i e-maila, nama je, kao i njima, dragocjena. Svakodnevno nam dolaze upiti čitatelja koje distribuiramo najboljim pravnicima za pojedino područje te na taj način pomažemo onima koji su iscrpili druge metode za iznalaženje rješenja svojih problema.

Informacijska tehnologija nezaobilazna je i u djelatnosti osiguranja te je stoga tema skoro svakog broja, a časopis je i organizator konferencije Informacijska i komunikacijska tehnologija i osiguranje, koja je prošle godine imala svoje 19. izdanje. Uz ovu konferenciju, organiziramo i okrugle stolove i seminare o aktualnim pitanjima struke.

Od 2006. godine službeni smo organizator Susreta osiguravača i reosiguravača Sarajevo, popularnog SorS-a, najvećeg skupa osiguratelja i reosiguratelja regije, na kojem sudjeluju i predstavnici tržišta osiguranja iz 30-tak zemalja, od Kanade do Južne Koreje.

Uz brojna druga događanja i konferencije, časopis je medijski pokrovitelj i Dana hrvatskog osiguranja koje organiziraju Hrvatski ured za osiguranje i Udruženje osiguratelja Hrvatske gospodarske komore.

Časopis Svijet osiguranja regionalnog je karaktera, izlazi mjesečno, u nakladi do 3000 primjeraka i distribuira se na bosanskohercegovačkom, crnogorskom, hrvatskom, makedonskom, slovenskom i srpskom osigurateljnom tržištu.

Pridružite se širokom krugu naših pretplatnika koji su svjesni važnosti informacija koje im Svijet osiguranja kontinuirano pruža.