Novo životno osiguranje Allianza: Osigurajte se i investirajte uz jamstvo isplate uplaćene premije

Datum objave: 25.11.2020.

Novčana sredstva iz premija novog životnog osiguranja Allianz ulaže na tržištu kapitala te je uz zajamčeni povrat 100 posto uložene premije nakon isteka police u slučaju doživljenja, moguća i dodatna zarada

Svojoj paleti životnih osiguranja Allianz dodaje novi atraktivan proizvod Allianz Executive koji uz osiguranje u slučaju smrti jamči povrat 100 posto uložene premije u slučaju doživljenja isteka ugovorenog razdoblja osiguranja života kao i mogućnost dodatne zarade kroz posredno ulaganje na tržištu kapitala.

Novčana sredstva iz premija osiguranja ovog proizvoda Allianz, naime, ulaže u obveznice, a ovisno o stanju na financijskom tržištu, predviđeno je i ulaganje određenog iznosa u „call-opciju“ vezanu uz dionički indeks EURO STOXX 50. Call-opcija financijski je instrument koji omogućuje kupnju indeksa po određenoj cijeni na točno određeni dan u budućnosti. Ima li na taj dan opcija vrijednost, može se ostvariti dodatni prinos po isteku osiguranja u slučaju doživljenja.

Na taj način klijent ima mogućnost posredno ulagati i u dionice 50 najvećih i najlikvidnijih (blue chip) tvrtki eurozone uz jamstvo povrata u 100 postotnom iznosu uplaćene premije u slučaju doživljenja isteka ugovorenog razdoblja osiguranja života. Stoga, uz mogućnost zarade, koja ovisi o kretanju na financijskom tržištu, za osiguranika ne postoji rizik gubitka jer se po isteku osiguranja u slučaju doživljenja vraća cjelokupni uplačeni iznos premije. S druge strane, dogodi li mu se za vrijeme trajanja ugovorenog osiguranja života ono najgore, njegovim najdražima isplatit će se ugovorena svota za slučaj smrti. Ako smrt nastupi kao posljedica prometne nezgode, taj će iznos biti dvostruko veći.

Primjerice, ako je 40 godišnji klijent ugovorio Allianz Executive 1. prosinca 2020. jednokratnom uplatom ukupne premije u iznosu od 10.000 eura, u slučaju njegove smrti korisnik osiguranja dobit će iznos od 10.539 eura, a u slučaju da smrtno strada u prometnoj nezgodi, ta će isplata iznositi 21.078 eura. U slučaju doživljenja, po isteku osiguranja osiguranik će minimalno dobiti zajamčeni iznos od 10.000 eura, a isplatit će mu se i udio u dobitku ako je isti ostvaren ulaganjem u opciju i plativ sukladno uvjetima osiguranja.
Novo Allianzovo životno osiguranje može se ugovoriti do kraja veljače 2021. godine jednokratnom uplatom cijele premije u minimalnom iznosu od 3.500 eura. Trajanje police osiguranja, bez obzira na to kada je ugovorena, je do 1. travnja 2030. godine.

 

Natrag