Nova, digitalna realnost

Datum objave: 08.04.2020. Broj 1 | Godina 2020

Digital Insurance Agenda povezuje osiguravače i inovativne tehnološke kompanije iz svih krajeva sveta u vidu konferencije na kojoj se može videti dosta konkretnih rešenja iz oblasti insurtecha. Trend koji bih izdvojio sa konferencije iz Minhena se odnosi na sve veći fokus na personalizovano računanje cena osiguranja, koje u obzir uzima realne parametre za svakog konkretnog osiguranika

Osiguravajuća društva u celom svetu su danas u situaciji da se pored takmičenja u proizvodima osiguranja, takmiče i u sposobnosti da inoviraju u tehnološkom smislu. Smatra se da će u digitalizovanom svetu opstati samo one kompanije koje budu koristile najinovativnije tehnologije u svom poslovanju i to svakako nije mali izazov za industriju osiguranja. Digital Insurance Agenda povezuje osiguravače i inovativne tehnološke kompanije iz svih krajeva sveta u vidu konferencije na kojoj se može videti dosta konkretnih rešenja iz oblasti insurtecha. Organizuje se dva puta godišnje, najpre u Amsterdamu, pa zatim u Minhenu. U 2019. je trebalo na kraju godine da se održi i treća konferencija u Hong Kongu ali zbog trenutne situacije u toj zemlji je odložena.

Personalizovano računanje cena

Trend koji bih izdvojio sa konferencije iz Minhena se odnosi na sve veći fokus na personalizovano računanje cena osiguranja, koje u obzir uzima realne parametre za svakog konkretnog osiguranika. Plastični primer ovoga se može objasniti na primeru kasko osiguranja, gde cena ne može biti ista za vozilo koje se godišnje vozi 320 dana, pređe 40.000 km i to po raznoraznim brdima i za isto to vozilo koje se vozi ukupno mesec dana, pređe 1000 km u mirnom mestu sa ravnim putevima. Tradicionalno osiguranje ove parametre ne uzima u obzir, već uzima samo podatke o vozilu i eventualno vozaču, a iz navedenog primera gore se može pretpostaviti koja je razlika u rizicima da dođe do eventualne štete. Poenta je da nove tehnologije omogućavaju tu parametrizaciju uz pomoć GPS-a, Telematicsa i crnih kutija koje su ugrađuju u skoro sva nova vozila za tržište Evrope od 2019.g. Pored ovog primera postoji dosta dobrih primera koje donose poboljšanje primenom veštačke inteligencije.

Tehnologija pored brzine, tačnosti i svih prednosti otvara i vrata većoj kreativnosti, a kao primer za to bih izdvojio aplikaciju Adriatic Slovenia za osiguranje vozila, koja omogućava smanjenje cene osiguranja ako je neko od prijatelja, rodbine spreman da svojim novcem garantuje do određenog iznosa/učešća u šteti za osiguranika (vozača) da je pouzdan ili dobar. Na primer, otac osiguranika može da garantuje za svog sina do EUR 500 da će dobro voziti i neće izazvati nezgodu i time mu znatno smanji cenu osiguranja. Sigurno će se dosta ljudi zapitati oko ove ideje šta ako se desi šteta, koliko se to isplati u čemu je caka, ali složićete se ovo je taj inovativni pristup koji menja pravila igre.

Roboti preuzimaju komunikaciju

Jedan od zaključaka sa konferencije jeste da će sve više glavni korisnički interfejs biti socijalni roboti, mašina u ljudskom obliku koja može da razgovara sa nama, izražava emocije, da nas gleda u oči i da vidi naš fizički svet. Imao sam tu čast da upoznam Sophiju, najpoznatijeg, socijalizovanog “ljudskog” robota na svetu i porazgovaram o nekim uopštenim temama, a to iskustvo bih ocenio zaista neprocenjivim jer zaista je poseban osećaj kada vas robot pogleda u oči kao čovek.

Mnogobrojni stručnjaci iz oblasti osiguranja i predstavnici tehnoloških kompanija iz publike su odabrali 6 projekata koji su pobednici ove konferencije i dobitnica DIAmond nagrade:

  • Twinner (Nemačka): u roku od dva minuta kreira digitalne blizance za stvarna vozila i automatski sakuplja sva postojeća oštećenja do neverovatno velike preciznosti, i na taj način može pomagati osiguravajućim kompanijama da bolje snime i procene rizik.
  • BestFit (Gibraltar) sa Zurich (Švajcarska): Digitalna platforma za poboljšanje korisničkog iskustva koja omogućava osiguravačima da u mnogome unaprede interakcije sa korisnicima korišćenjem dokazanih modela iz nauke o ponašanju korisnika i veštačke inteligencije
  • ReFit Sistems (Meksiko, Nemačka): Prvi sistem digitalne terapije za individualnu rehabilitaciju, razvijen uz pomoć najsavremenijih digitalnih rešenja za zdravstvenu zaštitu i medicinsku tehnologiju. Ovaj sistem zapravo izgleda kao neka video igra i daje neviđeno dobre rezultate u terapiji kod male dece koja prolaze kroz rehabilitaciju jer ih motiviše da rade vežbe tako što ih putem TV-a crtani junaci vode kroz vežbe. Predstavlja dodatnu vrednost za nekoliko proizvoda osiguranja.
  • EkB laboratorije (Nemačka): Uz pomoć veštače inteligencije obezbeđuju veliko povećanje produktivnosti i uštedu troškova u oblastima gde je ljudska inteligencija ranije bila neophodna. Primenjivo u velikom broju administrativnih poslova u oblasti osiguranja.
  • Persado (SAD): Platforma koja razume 25 svetskih jezika i daje predloge za unapređuje digitalnog marketinga na osnovu analize reči koje koristite u komunikaciji sa vašim klijentima u bilo kom digitalnom obliku. Kao ključne elemente svake marketing poruke uzimaju: narativ, emocije, opis proizvoda, formatiranje i pozicioniranje reči i na kraju poziv na akciju. U saradnji sa osiguravajućim kućama su uspeli da doprinesu eksponencijalnom rastu prodaje putem interneta.
  • Peregrine (Nemačka): Osiguranje voznog parka vozila postaje upravljivije, ublažavanjem rizika i smanjenjem šteta putem video rešenja sa mašinskim vidom.

Na kraju bih izdvojio zanimljiv citat sa konferencije koji je izgovorio Daniel Schreiber, Co-Founder and CEO Lemonade: “Kompanije koje najbolje uspevaju u 21. veku su kompanije koje su osnovane u 21. veku.”

Piše: Miloš Mamula,
direktor Osiguranik.com
ekskluzivno za Svet osiguranja

Natrag