;

Nebojši Šćekiću produžen mandat u Sava osiguranju

Datum objave: 10.07.2019.

Sava osiguranje je u posljednjih pet godina ostvarilo najbolje rezultate poslovanja, u odnosu na sva ostala društva neživotnih osiguranja u Crnoj Gori.

Izvršnom direktoru Sava osiguranja Nebojši Šćekiću, na osnovu odličnih rezultata rada, produžen je mandat na još pet godina, navodi se u priopćenju.

Odbor direktora Akcionarskog društva Sava osiguranja, produžio je mandat izvršnom direktoru Nebojši Šćekiću, do lipnja 2024. godine. Odbor je ocijenio da je, na osnovu odličnih rezultata rada Nebojše Šćekića, Sava osiguranje veoma uspješno poslovalo u proteklom periodu, te se na tome temelji odluka o produženju mandata za još pet godina.

Nebojša Šćekić je ovogodišnji dobitnik nagrade Europski najmenadžer u osiguranju, koju mu je uručilo Europsko udruženje menadžera, na svečanosti održanoj u četvrtak u Sarajevu. Također, Nebojša Šćekić je i Najuspješniji menadžer u 2018. godini, u velikim poduzećima i dioničarskim društvima, po izboru Udruženja menadžera Crne Gore.

Sava osiguranje je u posljednjih pet godina ostvarilo najbolje rezultate poslovanja, u odnosu na sva ostala društva neživotnih osiguranja u Crnoj Gori. Ovaj trend poslovanja nastavio se i u tekućoj godini, gdje je u toku prvih pet mjeseci, usprkos izazovnim uvjetima na tržištu neživotnih osiguranja, Društvo uvećalo svoj tržišni udio u odnosu na 2018. godinu. U usporedbi sa istim periodom 2018. godine, Društvo je ostvarilo rast bruto fakturirane premije za 8,8 posto.

Sava osiguranje AD Podgorica posluje na crnogorskom tržištu neživotnih osiguranja već 20 godina, a zadnjih 11 godina kao dio Grupe Sava Re iz Ljubljane, sa Nebojšom Šćekićem na čelu Društva.

Natrag