Nadzor pružatelja usluga privatnog osiguranja

Datum objave: 07.05.2021.

International SOS, vodeća svjetska tvrtka za zdravstvene i sigurnosne usluge, postala je 'promatrač' Međunarodnog udruženja za kodeks ponašanja (ICoCA), inicijative s više dionika koja osigurava da pružatelji usluga privatnog osiguranja poštuju ljudska prava i humanitarno pravo.

Služi kao mehanizam upravljanja i nadzora Međunarodnog kodeksa ponašanja za pružatelje usluga privatne zaštite (“Kodeks”). Promatrači ICoCA aktivno pomažu u podržavanju i pokretanju ključnih ciljeva i profila udruge.

Arnaud Vaissié, suosnivač, izvršni direktor i predsjednik International SOS komentirao je: “Kao organizacija s humanim pristupom u svojoj srži, misija ICoCA uvelike se poklapa s našom. Ponosni smo na činjenicu da svakodnevno štitimo i spašavamo živote. Pružajući zaposlenike, osposobljavajući zdravstvenu zaštitu i druge pogodnosti našim zaposlenicima i radeći s lokalnim pružateljima usluga, International SOS izravno doprinosi dobrobiti pojedinaca u preko 200 zemalja i teritorija. International SOS provodi zaštitu individualnih prava kroz naše ponašanje prema našim zaposlenicima, kupcima i pružateljima usluga. U našem odnosu s ICoCA-om vidimo priliku da pomognemo u podizanju profila ovog kritičnog aspekta poslovne održivosti u sigurnosnom sektoru. Za rast industrije važno je da se klijentima osigura da su ljudska prava zaštićena i sastavni dio etosa njihovih dobavljača. Čast nam je što imamo priliku podijeliti svoju stručnost s članstvom u ICoCA i podijeliti važan rad ICoCA”.

Jamie Williamson, izvršni direktor ICoCA-e, komentirao je: „Drago nam je što se Međunarodni SOS pridružio ICoCA-i kao promatrač. Ovo šalje jasnu poruku: da ugovaranje odgovornih privatnih zaštitarskih tvrtki, čije poslovanje kontinuirano prati ICoCA i koje su podvrgnute dubinskoj provjeri ljudskih prava, nije samo prava stvar već i poslovna prilika. Radujemo se suradnji s International SOS-om na podizanju profila ICoCA-e u svim industrijama i sektorima te učenju od njih s obzirom na njihovu duboku stručnost u osiguranju sigurnosti i zdravlja svojih klijenata”.

ICoCA ima brzorastuće članstvo s preko 144 člana i pridruženog društva te 51 organizacijom „Promatrač“ koja radi zajedno s njima.

Natrag