Milijun kuna sisačkoj bolnici od UNIQA osiguranja

Datum objave: 17.02.2021.

Kako bi pomogla u sanaciji potresom stradalih područja UNIQA je donirala milijun kuna Općoj bolnici „Dr.Ivo Pedišić“ u Sisku. U razornom potresu koji je 29. prosinca 2020. godine pogodio središnju Hrvatsku bolnica koja skrbi o 170 tisuća stanovnika Sisačko-moslavačke županije pretrpjela je veliku štetu.

Ovom donacijom UNIQA želi pomoći da se bolnički kapaciteti koji se trenutno ne mogu koristiti što prije obnove kako bi svi stanovnici stradalih područja dobili potrebnu zdravstvenu skrb.

UNIQA se u akciju pomaganja stradalim područjima uključila i donacijom kontejnera koji će nekom od stradalnika u Sisku biti privremeni dom. Akciji su se pridružili zaposlenici UNIQE koji su prikupili sredstva za kupnju namještaja i opreme za opremanje kontejnera.
UNIQA je već podržala zdravstveni sustav u borbi protiv koronavirusa doniravši prošle godine 500 tisuća kuna Klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu.

Solidarnost i zajedništvo vrijednosti su koje UNIQA živi i promiče svojim društveno odgovornim poslovanjem nastojeći uvijek pružiti pomoć onima kojima je najpotrebnija.

UNIQA osiguranje d.d. dio je UNIQA grupe, jedne od vodećih osigurateljnih grupa u Austriji te srednjoj i istočnoj Europi. UNIQA u Hrvatskoj posluje već 22 godine tijekom kojih bilježi stalan rast. UNIQA zapošljava 600-tinjak zaposlenika koji su svakodnevno na raspolaganju za više od 470.000 klijenata. Vrhunsku razinu usluge prepoznali su klijenti UNIQA osiguranja te su tvrtku nagradili „ICERTIAS Customers’ Friend” certifikatom, koji se dodjeljuje najboljim kompanijama, proizvodima i uslugama na tržištu.

Natrag