Lemonade otpušta zaposlenike Metromilea

Datum objave: 01.08.2022.

Odmah nakon što je Lemonade zaključio posao s Metromileom 28. srpnja, oglasne ploče obasjale su vijesti o otpuštanjima u kupljenoj tvrtki. Prema nekim izvorima, Lemonade je otpustio oko 20% osoblja Metromilea - oko 60 zaposlenika.  Prema objavama zaposlenika Metromilea, posebno su pogođeni timovi za dizajn, inženjering i proizvode.

U izjavi od 28. srpnja, Lemonade je rekao da će većina zaposlenika Metromilea prijeći na uloge u Lemonadeu. Bivši izvršni direktor Metromilea Dan Preston dobio je ulogu višeg potpredsjednika za strateške inicijative.

Nakon što je Lemonade zaključio posao s auto osigurateljem Metromileom izjavili su: “Oduševljeni smo što smo dovršili našu akviziciju Metromilea i što smo mogli ponuditi ulogu u Lemonadeu za oko 80% Metromile tima. Dobro-loša vijest je da je ova akvizicija sinergijska, utoliko što je kombinirani entitet bolji od zbroja svojih dijelova i može raditi s manje ljudi nego što je bilo potrebno za osoblje dvaju samostalnih. To čini dogovor uvjerljivim za dioničare, ali je očito bolan za one kojima nije bila produžena ponuda da se pridruže Lemonadeu.”

Natrag