Konferencija “Future Foresight: Tech-Driven Insights in Insurance” pružila je savršenu platformu za deep-dive u industriju osiguranja i tehnološke napretke

Datum objave: 08.07.2024.

Organizator konferencije, Insurpad, pružio je sudionicima uvide u ključne aspekte budućnosti osiguranja pod utjecajem tehnoloških inovacija. Prva konferencija ovakve vrste na tržištu, pružila je jedinstvenu platformu za interakciju i razmjenu ideja među liderima industrije. Spojili su različite industrije s jednim zajedničkim ciljem - predviđanje trendova, inovacija i prilika koje će definirati sutrašnji svijet.

“Future Foresight: Tech-Driven Insights in Insurance”, jedinstvena konferencija održana 20. lipnja 2024. u Hotelu Zonar, u Zagrebu, okupila je vodeće stručnjake iz različitih sektora kako bi istražili ključne aspekte budućnosti osiguranja pod utjecajem tehnoloških inovacija.

“Future Foresight” bila je prva konferencija ovakve vrste na tržištu, pružajući jedinstvenu platformu za interakciju i razmjenu ideja među liderima koji oblikuju budućnost. Sudionici konferencije su bili vlasnici, decision makeri, key opinion leaderi i osobe na izvršnim pozicijama iz svih relevantnih industrija koji intenzivno promišljaju o budućnosti svog poslovanja.

Dimitrije Trbović, CEO Neostar-a te predavač na konferenciji, podijelio je: „Za industrije koje su visoko konsolidirane i posebno koje imaju višestoljetno nasljeđe, tehnološki razvoj je posebno delikatno pitanje, jer se čini da ništa ne može izmijeniti tradicionalni poslovni model.
To je možda i istina, ali industrija mora razmišljati i razvijati nove poslovne koncepte jer bez obzira koliko stabilna bila njena sadašnja uloga, buduća uloga nekada ovisi i o faktorima koje nije moguće predvidjeti. U tom smislu treba uvijek biti sa dijelom industrije na tehnološkom i inovacijskom vrhuncu ili bolje početku.”

Teme konferencije bile su fokusirane na perspektivu budućnosti industrije osiguranja, ali nisu bile ograničene samo na ovu industriju. Sudionici su imali priliku saznati više o promjenama u ponašanju korisnika, pitanjima dugovječnosti, ulozi umjetne inteligencije, dinamici investiranja i konceptu Velikog reseta – smjeru u kojem se kreće budućnost.

“Kada se neko događanje sa specifičnom tematikom organizira po prvi put, najveći izazov je sadržajem pogoditi želje i očekivanja publike, ali i privući sudionike koji će ostvariti svrsishodan networking – obzirom da niti sami ne znaju što da očekuju. Future Foresight je organizacijskom fokusiranošću izvanredno nadišao taj izazov, pa sam iznimno sretan i ponosan što sam bio u prilici sudjelovati u sadržaju konferencije koja ne samo da je ispunila očekivanja publike i doista stvorila prilike za brojna nova poznanstva, već je na jednako profesionalan, koliko i opušten način ponudila bitan spoj ugodnog i korisnog zbog kojeg se veselim i njezinim sljedećim izdanjima”, komentira Dragan Petric, izvršni urednik Bug-a, a ujedno moderator panela i keynote predavač na konferenciji.

“Sve pohvale konferenciji na kojoj smo mogli čuti inspirativne stručnjake i govornike te dobili pogled u industriju osiguranja kao predvodnika inovativnih tehnoloških rješenja i efkasnosti u poslovanju”, rekla je Marijana Jakovac, predsjednica Uprave Allianz Hrvatske.

“Bilo nam je iznimno drago sudjelovati na konferenciji Future Foresight koja spaja različite industrije s jednim zajedničkim ciljem – predviđanje trendova, inovacija i prilika koje će definirati sutrašnji svijet. Nove tehnologije i digitalizacija poslovanja doprinose učinkovitosti, pojednostavljuju korištenje mnogih sustava, smanjuju operativni rizik te kreiraju prilike za poslovnu inovaciju. Digitalizacija podrazumijeva drugačiji način razumijevanja klijenta koji traži odmah dostupne proizvode. Tehnologija u UNIQA osiguranju i tehnologija naših partnera omogućuju nam bolju segmentaciju korisnika za koje možemo kreirati proizvode koji odgovaraju njihovom načinu života i potrebama. Ona skraćuje put od nalaženja do odabira i kupnje proizvoda kao i proces prijave štete, a sve uz maksimalnu zaštitu klijentovih podataka”, dodao je Lukas Oliver Pavić, predsjednik Uprave Uniqa Osiguranja te jedan od sudionika konferencije.

Impresivan panel predavača uključivao je renomirane stručnjake kao što su Korado Korlević, osnivač Zvjezdarnice Višnjan, Dragan Petric, izvršni urednik Bug.hr, Dimitrije Trbović, CEO, Neostar, Vladimir Đukanović, autor i privatni investitor, Goran Vodopija, CEO, InsurPad, Nikola Pavešić, Director of Startups, Infobip, Krunoslav Ormuž, Stalni sudski vještak za strojarstvo i pomet Županijskog suda u Zagrebu, Matija Matijevac, CEO, MAIDEA, CTO, Zuluhood, Bojan Mušćet, Urednik digitalnih sadržaja, Hrvatski Telekom, Boris Agatić, Data Scientist, Onchain Foundation, Vedran Lončar, osnivač i direktor, AL Zastupanje. Ovi lideri su podijelili svoja iskustva i uvide, pružajući sudionicima priliku da uče od najboljih u industriji.

“Odlična organizacija i još bolje teme. Predavači impresivni i od svakoga sam naučio po nešto. Bitno je da ovaj događaj postane godišnji i da obuhvati što više učesnika iz regiona”, dodao je Vladimir Đukanović, privatni investitor i autor te predavač na konferenciji.

Na samom kraju konferencije, organizatori konferencije istaknuli su njihovo nepokolebljivo opredjeljenje prema humanitarnim akcijama. “Kao organizacija, InsurPad će uvijek imati jedno od osnovnih načela u svojoj misiji – podršku onima kojima je to najpotrebnije. U ime toga na konferenciju smo pozvali Milorada Stanića, guvernera Lions districts 126 Hrvatska, na čiju je inicijativu pokrenuto povjerenstvo za djecu onkološke bolesnike na razini Hrvatske. Djelovanjem povjerenstva je uspostavljena suradnja sa Udrugama na području Hrvatske koje se bave djecom onkološkim bolesnicima, kao i njihovim obiteljima. Jedna od najvećih udruga na području Hrvatske koja se bavi tom tematikom je i Udruga Krijesnica, čija je izvršna direktorica Mirela Stanić Popović isto sudjelovala na konferenciji te predstavila tematiku kojom se bave”, podijelila je Eva Novak, Co-CEO & CMO InsurPad-a.

“Insurpad nije tvrtka, digitalna platforma ili software već ideja oko koje su organizirani ljudi. Investitori, partneri i tim koji realizira insurpad. Mi osnažujemo tržište osiguranja i fokus nam je na rješenjima. Jer kad tražiš rješenja otvaraju se neslućene perspektive, kreativnost, integracije, partnerstva i pogađa te sreća. Mislim da nema potrebe pričati o problemima koje smo savladali. Poslovni model koji smo kreirali je potpuno inovativan, a u stvari nije ništa novo. Digitalizirali smo stvarnost koja postoji na tržištu osiguranja. Pa ispada da je insurpad digitalna platforma koja korisnicima omogućava jednostavniji, brži, kvalitetniji odabir police osiguranja koja ga zanima. Bez poziva, bez call centra a osiguranjima pruža doseg i prodaju kvalitetnih polica”, dodaje Goran Vodopija, CEO InsurPad-a, te ujedno i organizator konferencije.

Sve ovo je uvertira u iduće izdanje konferencije, predviđeno za svibanj 2025.,  gdje će se opet okupiti vrhunski stručnjaci, poduzetnici, investitori i zainteresirane strane. Registracija za ulaz na konferenciju je moguća već sada na www.future-foresight.com.

Za više informacija posjetite www.insurpad.com

 

 

 

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2024
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.