;

Kompanija EY osmu godinu po redu dodjeljuje priznanje najuspješnijem poduzetniku u Republici Srbiji

Datum objave: 20.02.2020.

Revizorsko – konzultantska kompanija EY osmu godinu po redu dodjeljuje nagradu najuspješnijem poduzetniku u Republici Srbiji. U trci za nagradu ove godine sudjeluje 30 poduzetnika ispred 24 kompanije iz 14 gradova Srbije. Ove kompanije zapošljavaju preko 1.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarile su poslovni prihod od 12 milijardi dinara.

Na današnjoj konferenciji za medije revizorsko-konzultantska kompanija EY najavila je osmi po redu izbor za prestižno priznanje EY Preduzetnik godine™. Kontinuiran rast broja kandidata iz godine u godinu potvrđuje da u Srbiji postoji veliki potencijal za opstanak i razvoj poduzetništva. Više od 200 poduzetnika koji su se za ovo priznanje natjecali u prethodnih osam godina zapošljavaju 21.000 ljudi, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od 190 milijardi dinara.

„Kroz Program EY Preduzetnik godine, već osam godina po redu, imamo veliku čast i privilegiju da ispratimo najuspješnije poduzetničke priče u našoj zemlji. Također, ova privilegija istovremeno je i naša obaveza da svake godine budemo što bolji. Sa zadovoljstvom mogu istaknuti da se u ovogodišnjem izboru za EY Preduzetnika 2019. godine našlo 30 kandidata, od kojih trećinu čine žene. Ovi kandidati stoje ispred 24 kompanije, zapošljavaju preko 1.000 zaposlenih, a samo u prethodnoj godini ostvarili su poslovni prihod od 12 milijardi dinara. O uspješnosti srpskog poduzetništva svjedoči i činjenica da se za osam godina koliko naš program postoji izdvojilo preko 200 kanididata koji predstavljaju najsvjetlije primjere domaće privrede.“, izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu-Hercegovinu.

Podršku programu tradicionalno pružaju Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.
Svečano proglašenje nacionalnog pobjednika bit će održano 27. veljače u hotelu Hyatt Regency u Beogradu, a nauspješniji poduzetnik će konkurirati za priznanje EY Svjetski Poduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Carlu u lipnju 2020. godine.

Natrag