Interes za osiguranjem imovine u Hrvatskoj raste!

Datum objave: 29.09.2021. Broj 3 | Godina 2021

Ove je godine došlo i do oporavka segmenta životnog osiguranja, i iako je taj rast prisutan u odnosu na 2020. još uvijek su životna osiguranja u padu u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu

Iako je pandemija imala značajan utjecaj na čitavo gospodarstvo, u našem slučaju nije bilo nikakve štete, naprotiv – kroz čitavu 2020. ostvarivali smo rast, nastavili uspješno poslovati unatoč izazovnim uvjetima te zapošljavali nove ljude. Postali smo lider na tržištu u segmentu životnih osiguranja, zadržali kvalitetu usluge prema klijentima i partnerima, donijeli dobre odluke brzo i uspješno se prilagodili novoj situaciji. Iste trendove nastavili smo i u 2021. godini, kažu u Wiener osiguranju. U prvoj polovici 2021. godine ostvarili su snažan rast i pozicionirali se na drugo mjesto liste vodećih društava po premijskom prihodu na hrvatskom tržištu. Zaračunata bruto premija iznosila je 704,4 milijuna kuna, što je rast od 21,3 posto u odnosu na isto razdoblje u 2020. godini. “U neživotnim osiguranjima rasli smo fantastičnih 28 posto, a u životnim 16 posto gdje smo i dalje lider na tržištu”, poručuju iz Wienera.

Vjeruju kako će se odlični rezultati nastaviti te da do kraja godine imaju razloga za optimizam, a njihova je strategija i dalje usmjerena na profitabilni rast. U Wieneru se najveći udio u ukupnoj premiji odnosi na životna osiguranja (54,1 posto) te na osiguranja motornih vozila (15,1 posto).

“U neživotnim osiguranjima rastemo u svim prodajnim kanalima, dok najveći rast ostvarujemo kroz našu internu prodajnu mrežu. Također rastemo kroz sve premijski značajnije vrste osiguranja, a jedini segment u kojem je zabilježen pad jest putno osiguranje. Dakle, rastemo više nego 2019. godine i svakako imamo razloga za zadovoljstvo”, kažu u Wieneru.

Porast broja polica bilježi se ove godine u osiguranjima imovine. Činjenica je da su potresi i poplave pridonijeli promjeni svijest građana o važnosti osiguranja imovine, s čime se slažu i u Wieneru: “Kod klijenata je svakako vidljivo povećanje svijesti o važnosti osiguranja s obzirom na sve nepredvidive okolnosti, uključujući potrese i poplave, počeli su više razmišljati o budućnosti te sigurnosti svojih obitelji, a to dokazuju i poslovni rezultati. U periodu od 1. siječnja do 30. lipnja 2021. rizik potresa u Wieneru ugovarao se čak 84 posto više u odnosu na isto razdoblje u prethodnoj godini.

U Wieneru imaju razloga za zadovoljstvo

Ove je godine došlo i do oporavka segmenta životnog osiguranja, i iako je taj rast prisutan u odnosu na 2020. još uvijek su životna osiguranja u padu u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu. No, u Wieneru imaju razloga za zadovoljstvo – u prvoj polovici 2021. rasli su 16 posto u životnim osiguranjima i tu su lider na tržištu. “Kao i kod svih naših proizvoda, prije svega smo osluškivali želje i potrebe klijenata te im ponudili odgovarajuća rješenja prilagođena njihovim potrebama. Životno osiguranje prvenstveno nas štiti u nepredvidivim situacijama, te predstavlja sigurnost za nas i naše bližnje, a mi smo tome dodali i mogućnost ugovaranja raznih pokrića koja pružaju dodatnu zaštitu. Shvatili smo da moramo imati inovativne i jednostavnije proizvode, nova dopunska pokrića te maksimalno digitaliziran proces ugovaranja. Sve su to benefiti koje smo jasno komunicirali klijentima, a rezultati pokazuju da je komunikacija bila uspješna”, poručuju.

U drugoj polovici 2020. i početkom 2021. godine fokusirali su se na proizvode koji ‘čine razliku’, odnosno pružaju njihovim klijentima dodatne pogodnosti. Uz sami proizvod osiguranja, ponudili su i dodatne pogodnosti u zdravstvenom osiguranju te osiguranju imovine. Uveli su i pokriće potresa u kasko osiguranju automobila, te novi jedinstveni proizvod u području medicinske asistencije – MEDINS asistenciju, koja omogućava osiguranicima pristup uslugama koje im inače nisu dostupne kroz obvezno ili dobrovoljno zdravstveno osiguranje, a doprinose povećanju kvalitete života.

Kod klijenata je svakako vidljivo povećanje svijesti o važnosti osiguranja s obzirom na sve nepredvidive okolnosti, uključujući potrese i poplave. Počeli su više razmišljati o budućnosti te sigurnosti svojih obitelji

“Naše putno osiguranje te dopunsko zdravstveno osiguranje moguće je ugovoriti i putem aplikacije George našeg strateškog partnera Erste banke. Uz navedene promjene, pružili smo našim klijentima osjećaj sigurnosti i povjerenja te poručili da je Wiener osiguranje partner na kojeg mogu računati”, kažu u Wieneru.

U UNIQA osiguranju kažu da se pandemija ipak, kao i na mnoge druge sektore, odrazila i na njihovo poslovanje jer su u prvih sedam mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje predpandemijske 2019. godine zabilježili manju premiju, a najviše se to osjetilo u jednokratnim životnim osiguranjima i u kanalu bankoosiguranja. U prvih sedam mjeseci ove godine bilježe rast od 2,5 posto što ukazuje na polagani oporavak i stabilizaciju potražnje za osigurateljnim proizvodima. Do kraja godine ipak očekuju daljnji profitabilan rast kao i rast premije, a prema sadašnjim pokazateljima premašit će plan za 2021. godinu.

“Trenutno najveći rast očekivano bilježimo u osiguranju kredita uslijed normalizacije poslovanja u bankama te u obveznom autoosiguranju, kasku i osiguranju od požara. Kad uspoređujemo rezultate u prvih sedam mjeseci ove godine s istim razdobljem 2019., slabiji rezultat je, osim u bankoosiguranju ostvaren u zdravstvenom te u životnim osiguranjima”, kažu u UNIQA osiguranju.

Kod tog osiguratelja, broj ugovorenih osiguranja od potresa u prvih sedam mjeseci ove godine porastao je za 264 posto u odnosu na isto razdoblje 2019. godine, a značajan porast bilježe i u osiguravanju drugih imovinskih rizika. “Ti podaci pokazuju da interes za osiguranjem imovine u Hrvatskoj raste, ali smatramo da je svijest za potrebom osiguranja imovine još uvijek niska, posebno kad je osiguranje kuća i stambenih zgrada u pitanju koje su u vrlo maloj mjeri osigurane i od potresa ali i ostalih rizika (požar, poplava i sl)”, kažu u UNIQA osiguranju.

Po pitanju životnih osiguranja stanje u UNIQA osiguranju je slijedeće: “Zbog isteka velikog broja polica životnog osiguranja u tom segmentu bilježimo pad premije od 7,6 posto. Tradicionalno oporavak životnih osiguranja kasni za oporavkom gospodarstva te bolje rezultate očekujemo u drugoj polovici godine”.

UNIQA osiguranje je nedavno na tržištu predstavilo Smart kasko, prvo u potpunosti digitalno kasko osiguranje na tržištu koje se ugovara putem mobilne aplikacije. Za razliku od običnog kasko osiguranja, Smart kasko se aktivira po potrebi – vozač ga uključuje kad želi i plaća koliko je vozio. Osim fleksibilnog korištenja i racionalne potrošnje po principu ‘plati koliko voziš’, prednost Smart kaska je što korisnik može pratiti svoju vožnju, dobiva nagradne kilometre za savjesnu vožnju, ugovara pokrića koja želi, nema sudjelovanja u šteti i plaća nižu premiju od “običnog” kaska. Korisnici mogu 30 dana besplatno isprobati aplikaciju u kojoj mogu pratiti svoj stil vožnje. Svaka snimljena vožnja bit će ocijenjena u rasponu od 1 do 100, dok za sve vožnje ocijenjene iznad 60 korisnici dobivaju besplatne kilometre koje mogu koristiti prilikom kupnje proširenog paketa.

U prvih šest mjeseci Croatia osiguranje grupa ostvarila je neto dobit u iznosu od 215 milijuna kuna, što je dvostruko više nego u istom lanjskom razdoblju kada je neto dobit iznosila nešto više od 101 milijun kuna. Iz Adrisa ističu da kompanija i nadalje ima vodeću poziciju na hrvatskome tržištu osiguranja s ukupnim udjelom od 31,9 posto. U prvom je polugodištu ostvarena ukupna bruto zaračunata premija u iznosu od 1,7 milijardi kuna, što je sedam posto više u usporedbi s prvih šest mjeseci prošle godine, i to unatoč ciljanoj optimalizaciji te smanjenju dijela portfelja. Bruto zaračunata premija na razini Grupe iznosi više od 2 milijarde kuna i za osam posto je veća od prošlogodišnje. Kombinirani omjer iz redovnog poslovanja Grupe, kao jedan od ključnih pokazatelja efikasnosti poslovanja, gotovo je sedam postotnih bodova bolji od prošlogodišnjeg i iznosi 91,4. U lipnju ove godine potpisani su ugovori o kupovini 100 posto udjela u Central osiguranju i Testing grupi u Bosni i Hercegovini. Preuzimanjem Central osiguranja i Testing grupe, Croatia osiguranje BiH povećat će ukupan tržišni udio na 13 posto te postati tržišni lider, uz snažan potencijal za daljnji rast na bosansko-hercegovačkom tržištu. To je, kako ističu iz Adrisa, dio procesa jačanja liderske pozicije na regionalnim tržištima.

Triglav osiguranje Zagreb je u prvom polugodištu 2021. realiziralo 406,8 milijuna kuna (53,9 milijuna eura) bruto zaračunate osigurateljne premije, što predstavlja porast od 28 posto u odnosu na isti period prošle godine, dok je tržište osiguranja raslo za 13 poto. U prvom polugodištu 2021. Triglav osiguranje ostvarilo je najveći relativni rast premije neživotnih osiguranja na hrvatskome tržištu i to od skoro 31 posto. Premije u životnim osiguranjima porasle su za 5 posto. Posljedično, Društvo je povećalo svoj tržišni udio za 0,8 postotnih bodova na 6,3 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine i zauzima 7. mjesto na rang listi osiguratelja u Hrvatskoj prema veličini premije (od ukupno 16 društava).

“U prvoj polovici 2021. poslovali smo uspješno te i dalje rastemo znatno brže od rasta tržišta. I svi ostali ključni pokazatelji poslovanja značajno su bolji od prošlogodišnjih. Također smo implementirali Loyalty program Triglav klub kojim ćemo dodatno osnažiti odnos sa našim klijentima i pružiti im dodatnu vrijednosti. U okviru daljnje optimizacije poslovnog modela nastavljeno je sa digitalizacijom procesa prodaje, zadržani su pozitivni trendovi likvidnosti iz 2020.g., a u tijeku je uvođenje plaćanja POS-om za zdravstvena osiguranja” rekao je predsjednik Uprave Triglav osiguranja Zagreb Marin Matijaca.

Nataša Gajski Kovačić

Natrag