;

Igor Đurić, predsjednik Uprave Basler osiguranja

Datum objave: 01.11.2008. Broj 11 | Godina 2008

Basler osiguranje nije jedno od onih osiguravajućih društava čiju će te reklamu vidjeti na svakom koraku i za koje ćete ćuti čim upalite televizor, radio ili otvorite novine. Basler svoju poziciju na hrvatskom osigurateljnom tržištu već osam godina gradi pomalo iz sjene, ali kako kaže Igor Đurić, predsjednik Uprave "rast i razvoj idu u skladu s planovima i očekivanjima". Jedan od tih planova bilo je i preuzimanje Osiguranja Zagreb. Basler svoju poslovnu politiku i dalje želi temeljiti na principu biti drugačiji od konkurencije, ali na sebi svojstven način. Koncept "Svijet sigurnosti" upravo je jedan takav novi projekt kojim se Basler želi diferencirati u odnosu na konkurenciju. Što još Basler želi kada je u pitanju daljnji razvoj na hrvatskom tržištu, pitali smo prvog čovjeka društva Igora Đurića.

Basler osiguranje osam je godina na hrvatskom osigurateljnom tržištu. Gdje ste danas u odnosu na prije osam godina?

Na hrvatskom smo tržištu krenuli kao relativno malo osiguravajuće društvo koje se primarno bavilo usko specijaliziranim osiguranjima namjenjenim medicinskoj djelatnosti. Važno je napomenuti da se tim segmentom nismo počeli baviti nasumce, ono je tada imalo veliki potencijal, a Basler u osiguranju spomenutog segmenta ima već 25 godina iskustva na inozemnom tržištu koje smo odlučili iskoristiti. U godinama koje su slijedile mogu reći da smo postigli značajne napretke na raznim poljima. Nabrojat ću samo najznačajnije – postali smo lider u osiguranju medicinskih djelatnika i srodnih djelatnosti, povećali smo udio na tržištu, razvili smo nove proizvode, povećali broj zaposlenih, uselili u nove poslovne prostore, poslovanjem pokrivamo cjelokupni teritorij Republike Hrvatske i započeli čvrstu suradnju s Osiguranjem Zagreb, društvom koje od prije godinu dana ima istog vlasnika – Baloise grupu iz Švicarske. Basler trenutačno ima preko 60 posto tržišnog udjela u segmentu medicinskih djelatnosti. Mislim da smo puno postigli, a mnoga iznenađenja pripremamo i za skoru budućnost. Iz svega ovoga vidljivo je da imamo pažljivo isplaniranu strategiju i da su nam planovi ambiciozni. Spremni smo sudjelovati u žestokoj tržišnoj utakmici kakva se trenutačno odvija na našem tržištu.

Rast će se u budućnosti moći postići spajanjima, eventualno novim pristupima ukupnom tržištu ili revolucionarno novim proizvodima


Idu li rast i razvoj u skladu s početnim očekivanjima?

Nakon početnih turbulencija i nekih manjih ili većih iznenađenja mogu reći da rastemo i razvijamo se u skladu s početnim očekivanjima. Neka od njih smo čak i premašili. Siguran sam da nećemo samo sjediti na lovorikama, nego ćemo i dalje razvijati nove proizvode i tražiti načine kojima ćemo našim osiguranicima, a i potencijalnim klijentima, pokazati da smo mi izvrstan odabir kao osiguravajuće društvo. S obzirom da imamo mogućnost biti usko povezani s našim međunarodnim članicama, to nam omogućuje dodatni uvid u njihovo iskustvo u poslovanju i možda izbjegavanje nekih potencijalno izazovnih situacija. Tako smo se i postavili kada je u pitanju strategija u protekloj godini.

Što Basler čini različitim u odnosu na druga društva u Hrvatskoj?

Ono što nas čini drugačijim je svakako naš fokus na osiguranika. Mnoga su društva izolirale marketinške akcije povezane sa sigurnošću, ali u principu nitko se nije pozicionirao kao Društvo sigurnosti. Ovakvo pozicioniranje bit će dio onoga po čemu ćemo se razlikovati od ostalih društava u Hrvatskoj pa i u regiji. Polica osiguranja predstavlja osiguranje koje je kupljeno, dok je sigurnost ono što je poželjno i to je način na koji želimo prilaziti potencijalnim klijentima.

Jedan od povoda za ovaj razgovor je i nedavno predstavljen koncept osiguranja pod nazivom "Svijet sigurnosti". O kakvom je konceptu riječ?

Ideja je rođena prije nekog vremena kada smo razmišljali kako diferencirati naše društvo u odnosu na konkurenciju, ali na neki drugi, nov način. Ideja nije bila samo u stvaranju novog proizvoda, razmišljali smo o nečem potpuno novom, o novoj vrsti osiguranja. Nitko ne zna bolje od osiguravajućeg društva što treba osiguraniku kada mu se dogodi šteta. Mi smo odlučili iskoristiti to znanje kako bismo pomogli našim klijentima u onome što je zapravo njima interesu, a to je da izbjegnu štetu! Nekoliko zemalja krenulo je u ovakav projekt prije nas pa smo imali mogućnost dobro ga istestrirati kako bismo se uvjerili da zaista funkcionira u praksi. Međunarodna testiranja pokazala su se izvrsnima i to na svim strateškim poljima.

Što "Svijet sigurnosti" znači za vas kao osiguratelja, a što njime dobivaju osiguranici?

Za nas kao osiguratelja "Svijet sigurnosti" znači da nas se prepoznaje kao društvo koje se brine za svog osiguranika tijekom cijele godine, a ne samo u razdoblju kada polica dolazi na obnovu. Za naše osiguranike to znači da imaju dvije vrste zaštite svoje sigurnosti, odnosno kako mi to volimo reći, imaju dva anđela čuvara, policu koja ih štiti od materijalne štete ukoliko se nesretni slučaj ipak dogodi i brigu o prevenciji raznih potencijalnih šteta o kojima se mogu savjetovati sa svojim osobnim osigurateljnim savjetnicima i preko naše web stranice. Klijenti koji znaju više o mogućim opasnostima i prevenciji istih oprezniji su i imat će manje štete. Svijetom sigurnosti proaktivno povećavamo razinu sigurnosti za naše osiguranike i njihove obitelji.

Osiguranje Zagreb izgubilo je dio udjela na tržištu, ali to je učinjeno namjerno. Portfelj i struktura klijenata sada je daleko "zdravija" nego prije godinu dana


Prošle godine Baloise grupa, također vlasnik i Basler Hrvatske, kupilo je Osiguranje Zagreb. Recite nam nekoliko riječi o tome kako je tekao proces preuzimanja? Gdje je bilo najviše problema? Što se promijenilo, odnosno koji su segmenti Osiguranja Zagreb ostali kao i prije preuzimanja?

Preuzimanje Osiguranja Zagreb slagalo se s Baloise strategijom poslovanja u regiji. Kada kupujete neku tvrtku važno je unaprijed znati što i zašto to radite te imati pogled uperen malo više u budućnost. Istina je da je, kao što znate, Osiguranje Zagreb izgubio dio udjela na tržištu, ali to je učinjeno namjerno. Portfelj i struktura klijenata sada je daleko "zdravija" nego što je to bio slučaj prije godinu dana. Za to vrijeme odredili smo neke poslovne procese koji će nam stvoriti prednosti pred drugim osiguravajućim društvima. S vremenom će osiguranici i tržište prepoznati visoku kvalitetu naše usluge i znat će to cijeniti. Morali smo ukloniti dio poslovanja čiji su rezultati dobiveni na način koji nije u skladu s politikom poslovanja Baslera koji nastoji poslovati maksimalno transparentno. S obzirom na sve nove programe koje upravo predstavljamo, i koje ćemo predstaviti u skoroj budućnosti, sigurni smo da ćemo ponovo dostići prijašnji tržišni udio.

Prije godinu dana izjavili ste da se zasad neće mijenjati ime Osiguranje Zagreb, nego da je plan kroz dvije do tri godine integrirati sva tri društva u jedno. Stojite li još uvijek iza te izjave i radi li se išta po tom pitanju?

Postoje razlozi zašto je odlučeno da se ime Osiguranja Zagreb ne mijenja i ti razlozi su još uvijek na snazi. Dakle odgovor na vaše pitanje je taj da se još uvijek ostaje pri odluci da se u slijedećih nekoliko godina neće mijenjati ime Osiguranja Zagreb. Vjerujemo, ukoliko se kriteriji promijene ili se pokaže potreba da se odluka promijeni, obznanit ćemo to na vrijeme.

Ide li u prilog toj izjavi i preseljenje u novi, zajednički poslovni prostor? Zašto ste se odlučili na taj korak?

Preseljenje u novi, zajednički poslovni prostor rezultat je razmišljanja kojim želimo omogućiti osiguranicima da se o svim njihovim osigurateljnim potrebama možemo pobrinuti na jednom mjestu. Naši klijenti sada na jednom mjestu mogu dobiti sve informacije o svim vrstama osiguranja iz našeg portfelja, ugovoriti policu, platiti premiju i prijaviti štetu. Između ostalog zajednički poslovni prostor znači i daljnje zbližavanje naših zaposlenika, kao i efikasnije poslovanje. Procesi su skraćeni tako da je skraćeno i čekanje. Mi cijenimo vrijeme naših klijenata. Osim već navedenog moramo naglasiti da smo u suradnji sa Great place to work institutom, jednom od najrenomiranijih tvrtki za istraživanje zadovoljstva zaposlenika, proveli istraživanje o zadovoljstvu naših zaposlenika. Vrlo nam je važno da su naši zaposlenici zadovoljni na svom radnom mjestu i da s entuzijazmom svakodnevno dolaze na posao jer zadovoljan zaposlenik znači kvalitetno poslovanje i bolje rezultate. Jedan od ciljeva nam je postati i jedan od najboljih poslodavaca u Hrvatskoj, u što ulažemo značajne napore i sredstva. Iako rezultati spomenutog istraživanja pokazuju kako su naši zaposlenici već sada zadovoljni sa svojim poslovnim okruženjem mi i dalje nastavljamo s programima poboljšanja uvjeta rada. No, zbog daljnjih unapređenja, istraživanje ćemo provoditi i dalje. Želimo postići izvrsnost u svih pet parametara koji se mjere, a to su: vjerodostojnost, uzajamno poštovanje, poštenje, ponos i prijateljstvo, kroz cijelu horizontalu i vertikalu. Smatramo da smo svi jedan tim i da svatko ima pravo izraziti svoj stav i iznijeti svoju ideju. Na taj način proaktivno potičemo zaposlenike na kreativno razmišljanje i sudjelovanje u cjelokupnom procesu poslovanja, a tako se potiče i osjećaj pripadnosti tvrtki.

Polica osiguranja predstavlja osiguranje koje je kupljeno, dok je sigurnost ono što je poželjno i to je način na koji želimo prilaziti potencijalnim klijentima


Rezultati poslovanja osiguratelja dosad ostvareni u ovoj godini čini se da neće donijeti rast u skladu s prvobitnim očekivanjima. Kako je poslovao Basler u prvih devet mjeseci ove godine?

S obzirom da su nam ambicije izrazito visoke možemo reći da je naš rast u skladu s očekivanim, a ukoliko se uspoređujemo s ostatkom hrvatskog tržišta rast je bio i iznad prosjeka. Naročito bih istaknuo odlične rezultate naše vlastite prodajne mreže koja je ostvarila porast od 60 posto u segmentu životnog osiguranja.

Kako ocjenjujete stanje na domaćem osigurateljnom tržištu? Gdje vidite mogućnosti za rast osigurateljne djelatnosti?

Domaće osigurateljno tržište trenutačno je izloženo opasnostima globalne financijske krize pa je uslijed toga i stanje na cjelokupnom domaćem financijskom tržištu dosta turbulentno. Hrvatska je još uvijek po mnogim pokazateljima tranzicijska zemlja, odnosno tržište koje još uvijek treba sazreti i stati na stabilne noge. Poglavito je za očekivati veliki utjecaj na osiguratelje koji svoje poslovanje usko povezuju s poslovanjem banka – s kreditima građanima. Ta i takva osiguravajuća društva mogu očekivati određene poteškoće radi smanjene potražnje. Znamo da su financije naših građana prilično opterećene raznim vrstama kredita što je dovelo do opterećenja cjelokupnog financijskog sustava te nam predstoji vidjeti hoće li građani uopće imati snagu vratiti sva kreditna zaduženja. Napominjem također da na našem, relativno malenom tržištu posluje velik broj osiguravajućih društava, a još ih nekoliko novih dolazi. Rast će se moći postići spajanjima ili eventualno novim pristupima ukupnom tržištu ili revolucionarno novim proizvodima. Ovo posljednje je sve manje moguće s obzirom na informiranost konkurentskih društava koja mogu relativno brzo reagirati. Dakle ključ rasta je u povjerenju i kvaliteti usluga.

Ima li u Basleru kakvih noviteta koje biste posebno istaknuli?

Jedan od najvećih noviteta kod nas, pa usuđujem se reći i na domaćem tržištu, biti će naš program "Svijet sigurnosti". Želim istaknuti da je u tijeku i reorganizacija poslovanja u samom Basleru, kao i u poslovanju i opremljenosti naših poliklinika. Naše poliklinike također će proći značajna unapređenja na svim poljima, što će zasigurno dovesti do pozitivnih reakcija na tržištu.

Cilj nam je stabilizirati bazu klijenata i biti profitabilno osiguravajuće društvo u koje će osiguranici imati povjerenje i na koju će se moći osloniti


Koji su planovi Baslera do kraja ove i u idućoj godini?

Napominjem još jednom da smo zadovoljni onim što je do sada postignuto. Ima tu još mnogo posla, u to nema sumnje. Moramo opravdati ulaganja na hrvatskom tržištu i to mislimo napraviti kroz nekoliko novih proizvoda od kojih će se na tržištu prvi naći "Svijet sigurnosti". Planovi su nam dosta ambiciozni, ali mi znamo kako ih postići, a u tome će nam, bez imalo sumnje pomoći i naši zaposlenici. Cilj nam je stabilizirati bazu klijenata i biti profitabilno osiguravajuće društvo u koje će osiguranici imati povjerenje i na koju će se moći osloniti. Za iduću godinu najavljujemo i promjene u našem sustavu dobrovoljnih zdravstvenih osiguranja – kojima će našim klijentima biti još dostupnija suvremena i pravovremena dijagnostika. No, razgovor na tu temu ostavit ćemo za početak iduće godine.

Natrag