Iako želimo organski rast, razmotrit ćemo i akvizicije

Datum objave: 18.06.2021.

Biti u top tri na svakom od tržišta CEE cilj je Vienna Insurance Group

Držanje top 3 pozicije na svakom tržištu Srednje i Istočne Europe na kojem posluje, osim u Sloveniji, cilj je koji je postavio Vienna Insurance Group (VIG) za 2025.

“Želimo to postići organskim rastom, ali razmotrit ćemo i moguće akvizicije”, rekla je izvršna direktorica Elisabeth Stadler za SeeNews u nedavnom intervjuu, a prenosi Indikator.ba.

Da bi postigla taj cilj, austrijska grupa pažljivo će nadgledati prave prilike, ciljajući samo profitabilnu imovinu koja odgovara njezinoj strategiji, rekla je Stadler. Štoviše, grupa će koristiti tržišno specifični pristup, “zasnovan na analizi ključnih trendova i njihovih učinaka na industriju osiguranja” u svakoj zemlji.

Stoga je VIG osmislio posebne strategije za svoje osnovno tržište Srednje i Istočne Europe, 20 zemalja uključujući Austriju, i druga posebna tržišta poput Gruzije, Njemačke, nordijskih zemalja i Turske sa svojim specifičnim ciljevima. – Definirali smo portfeljne skupine s različitim ciljevima na 20 tržišta Srednje i Istočne Europe, u skladu s tržišnim potencijalom, rekala je Stadler za SeeNews.

Novi strateški program također uključuje reorganizaciju nacionalnih odgovornosti članova upravnog odbora grupe u skladu s regionalnim linijama. Jugoistočna Europa (SEE) definirana je kao regija Jug i bit će pod odgovornošću člana odbora Petera Hoefingera. Regija Jug uključuje Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, Bugarsku, Albaniju, Kosovo, Sjevernu Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Moldaviju i Sloveniju.

Natrag