HGK će ponovno okupiti hrvatsku IT scenu 6. prosinca 2022.

Datum objave: 23.11.2022.

Na prošlogodišnjoj tradicionalnoj konferenciji IT industrije HGK, sudionici i predstavnici struke istaknuli su pronalaženje novog i zadržavanje starog kadra kao izazov broj jedan u njihovom poslovanju.

Prema posljednjoj analizi IT industrije HGK hrvatski je IT 2020. zapošljavao više od 34 tisuće djelatnika. U periodu od pet godina zaposleno je gotovo 11.000 osoba, a s obzirom na propulzivnost IT industrije očekuje se značajan rast zapošljavanja i dalje.

Sa središnjom temom tržišta rada, HGK će ponovno okupiti hrvatsku IT scenu u utorak, 6. prosinca 2022. godine, u dvorani Aula Magna, Ulica Filipa Vukasovića br. 1, III. kat (Katoličko sveučilište), Zagreb.

HGK i njezino Udruženje za IT kontinuirano rade na uvjetima za privlačenje i zadržavanje talenata, a ključna su tri smjera djelovanja:

Poboljšanje zakonske regulative, fiskalne politike, porezno rasterećenje i smanjenje cijene rada. Osobito je važno značajnije rasterećenje plaća i nastavak pozitivnih mjera zapošljavanja mladih.
Hrvatski obrazovni sustav producira odlične IT kadrove, ali u nedovoljnom broju. Bez povećanja broja studenata na našim fakultetima, visokim školama i učilištima, jaz će biti sve dublji.
Stvaranje uvjeta i u samim tvrtkama za privlačenje i lokalnih i globalnih talenata u IT industriji.

Na konferenciji će biti predstavljene posljednje brojke hrvatske IT industrije, kao i rezultati anketa o tržištu rada te o očekivanjima za sljedeću godinu.

Govorit će se i o uključivanju IT industrije kao strateškog područja u strategiji pametne specijalizacije (S3) – kako će to utjecati na samu industriju, ali i na razvoj inovativnog okruženja u Hrvatskoj općenito.

Kotizacija za konferenciju

Za tvrke koje plaćaju članarinu HGK, konferencija se ne naplaćuje. Za nečlanove, kao i za tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, kotizacija po sudioniku iznosi 500 HRK ili 66,36 EUR.

Program događanja

Program događanja nalazi se u nastavku ili ga možete preuzeti OVDJE.

Natrag