GrECo i MAI udružuju snage u Središnjoj i Istočnoj Europi

Datum objave: 17.09.2021.

Specijalizirani broker za osiguranje GrECo preuzima 100 posto udjela MAI CEE Ltd., snažnog konzultanta u osiguranju u CEE regiji.

Udružena tvrtka, čiji naziv će biti GrECo, biti će vodeća profesionalna tvrtka u području preuzimanja rizika i risk managementa te u dijelu konzultantskih usluga iz područja osobnih osiguranja u čitavoj CEE regiji. GrECo je aktivan u Istočnoj Europi od 1989. godine sa vodećom tržišnom pozicijom sa više od 1000 zaposlenika u 16 zemalja.

MAI je osnovan 1991.g. u Mađarskoj te je aktivan u 13 zemalja CEE regija sa više od 240 zaposlenika, ostvarujući ukupan prihod od 16 mio EUR. MAI uslužuje više od 15.000 korporativnih klijenata i plasira premiju od 150 mio. Eur. Sa 20+ godina u kompaniji, Uprava MAI-a ostaje u novoj kompaniji kao dio GrECo upravljačkog tima.

“Pratili smo uspješan rast MAI-a u zadnjem desetljeću, i iskazali neskriveno poštovanje prema MAI-u te vjerovali u kulturološku kompatibilnost dvaju grupa. Vjerujem da, kako dovodimo snagu MAI-a u GrECo, ćemo imati značajan upliv talenta i kreirati zajedničku grupu sa dubokim stručnim vještinama u svih 18 CEE zemalja. Preuzimanje MAI predstavlja odlučujući trenutak u strategiji rasta čitave grupe te značajno unaprijeđuje vrijednosti prema klijentima i partnerima” rekao je Friedrich Neubrand, Chief Executive Officer, GrECo International Holding AG.

Piotr Cieślak, MAI CEE Group´s Chief Executive Officer zaključuje: ”MAI fondacija je bila tradicionalno orijentirana na servisiranje međunarodnih klijenata, nalazeći riješenja na zahtijeve više od 260 brokera u osiguranju i njihovih klijenata u čitavom svijetu. Danas uslužujemo međunarodne te nacionalne klijente kroz cijelu CEE, CIS i Caucasus regiju. GrECo, u potpunosti orijentiran da bude nezavisan u budućnosti, je najbolji izbor. Kombinacija specijalizirajućih riješenja GrECo-a i mreža partnera MAI-a kreira najvećeg brokera u regiji. Zajedno ćemo nastaviti biti nezavisan, profesionalan i pouzdan partner za naše klijente i međunarodne brokere partnere.”

Steve Bonynge, Group Chief Executive iz Oman based RMS LLC je izjavio: ”RMS odluka da prodaje 72.08% udjela MAI CEE odražava se na našu strategiju servisiranja klijenata u Aziji i Bliskom Istoku. Uvjereni smo da GrECo i MAI CEE predstavljaju najbolje riješenje za naše klijente u Središnjoj i Istočnoj Europi.”

Transakcija je potpisana 14.9.2021., i strane su se usuglasile ne objavljivati javno kupoprodajnu cijenu. Zaključenje transakcije je podložno odobravanju državnih regulatora.

Natrag