Globalna industrija osiguranja porast će do 3,5 posto CAGR na 7,5 bilijuna dolara do 2025. godine

Datum objave: 29.04.2021.

Svjetski sektor osiguranja bio je jedan od rijetkih koji se suprotstavio virusu i održao uzlazni trend tijekom pandemije. Očekuje se da će zadržati snažan rast u narednim godinama, usprkos znatnom istiskivanju sredstava uzrokovanih digitalnom transformacijom.

Prema podacima istraživanja koje je ComprarAcciones.com analizirao i objavio, globalna je industrija osiguranja vrijedila 6,1 bilijuna USD u 2020. Predviđa se da će rasti 3,5 postotnom složenom godišnjom stopom rasta (CAGR) na 7,5 bilijuna USD do 2025.

Međutim, zbog kontinuirane digitalne transformacije, do 280 milijardi dolara moglo bi se prebaciti s tradicionalnih na tehnološki omogućene i digitalne osiguratelje.
Konvergencija zdravstvenog i životnog osiguranja generirat će 120 bilijuna USD novih prihoda. Očekuje se da će ubrzanje na digitalne kanale trajno izmijeniti budući pejzažni prihod osiguravatelja. Oko 140 milijardi američkih dolara trenutnih prihoda od osiguranja moglo bi se preusmjeriti na proizvode i usluge s tehnologijom. Sljedećih 140 milijardi dolara predviđa se za osiguravatelje koji nude usluge digitalne distribucije. Stoga, kako bi iskoristili rast industrije, od osiguratelja se očekuje da prihvate digitalni pomak.

Konvergencija industrije zdravstva sa životnim osiguranjem predviđa se da će generirati dodatnih 120 milijardi dolara. To će doći od pametnih zdravstvenih proizvoda (60 milijardi USD), proizvoda za starenje stanovništva (30 milijardi USD) i proizvoda za izravno upravljanje životom i blagostanjem (30 milijardi USD).

Dodatnih 50 milijardi dolara dolazit će od rizika povezanih s klimatskim promjenama.

Usluge ublažavanja prijetnji cyber sigurnosti također će generirati dodatnih 25 milijardi dolara.
Kako bi pratili digitalnu transformaciju, agenti i brokeri sve više ulažu u digitalne tehnologije. Nedavno istraživanje digitalne transformacije osiguranja otkriva da 39 posto agenata nudi proizvode putem internetskih portala. Oko 78 posto agenata koristi Facebook za stjecanje novih klijenata, dok 68 posto koristi LinkedIn.

Globalno tržište zastupnika i posrednika u osiguranju narast će na 3,5 posto CAGR-a 2021. godine, prelazeći s 350,4 milijarde dolara u 2020. na 362,54 milijarde dolara.

Kompletnu statistiku i informacije možete pronaći ovdje: https://compraracciones.com/blog/2021/04/28/global-insurance-industry-to-grow-at-3-5-cagr-to-7- 5 bilijuna do 2025. godine /

Natrag