Generali dobio priznanje za najcjenjeniju tvrtku u sektoru osiguranja

Datum objave: 14.09.2021.

Institutional Investor dodijelio je Generaliju nagradu za “Najcjenjeniju tvrtku” u sektoru osiguranja.  Priznanja su dobili i izvršni direktora grupe, Philippe Donnet, financijski direktor Grupe, Cristiano Borean i voditeljica odnosa s investitorima i agencijom za ocjenjivanje, Giulia Raffo.

Institutional Investor, specijalizirani časopis i neovisna istraživačka tvrtka na području međunarodnih financija dodijelio je generalnom direktoru Generali grupe Philippeu Donnetu nagradu za drugo mjesto u kategoriji “najbolji izvršni direktor”.

Philippe Donnet

Financijski direktor grupe, Cristiano Borean i voditeljica odnosa s investitorima i agencijama za ocjenjivanje, Giulia Raffo, zauzeli su prvo mjesto u kategorijama “Najbolji financijski direktor” i “Najbolji IR profesionalci”.

Generali je također rangiran među najbolje tvrtke u kategorijama “Najbolji IR program” i “Najbolji investitor/analitički događaj”, a zauzeo je prvo mjesto kao “Najbolji IR tim”.

Rangiranje institucionalnih ulagača odražava ocjene više od 1500 stručnjaka i investitora iz oko 600 tvrtki za financijske usluge. Izvršni direktori ocijenjeni su prema kriterijima vjerodostojnosti, vodstva i komunikacije, dok su financijski direktori ocijenjeni na temelju raspodjele kapitala, financijskog upravljanja i komunikacije.

Ispitani su brojni čimbenici za procjenu aktivnosti odnosa s ulagačima, uključujući prikazi cesta, kvalitetu financijskih informacija, poznavanje poslovanja i tržišta te reaktivnost i ugled tvrtke.

Natrag