EY po deseti put bira najuspješnijeg poduzetnika u Srbiji

Datum objave: 08.10.2021.

Revizorsko – konzultantska kompanija EY (Ernst&Young) danas je desetu godinu zaredom otvorila konkurs za program EY Poduzetnik godine™ koji će trajati do 20. studenog 2021. godine.

Revizorsko – konzultantska kompanija EY (Ernst&Young) danas je desetu godinu zaredom otvorila konkurs za program EY Poduzetnik godine™ koji će trajati do 20. studenog 2021. godine. Ceremonija proglašenja pobednika bit će održana u veljači 2022. godine, a pobjednik nacionalnog natječaja u Srbiji će i ovaj put, zajedno s pobjednicima iz zemalja širom svijeta, konkurirati za priznanje EY Svjetski Poduzetnik godine™ i prisustvovati svečanoj ceremoniji u Monte Carlu u lipnju iduće godine.

Kao i svih prethodnih godina, program su podržali Ministarstvo privrede Republike Srbije, Radio Televizija Srbije, magazin Biznis & Finansije i poslovni portal eKapija.

Nagrada EY Poduzetnik godine organizira se u više od 150 gradova i gotovo 60 zemalja širom svijeta. Postoji 35 godina, a u Srbiji ove godine program slavi svoj značajan jubilej. Nagrada koju dodjeljuje kompanija EY slavi nezaustavljive i odvažne vizionare koji svojim uspjehom nadahnjuju druge i dokazuju da je ideju moguće pretvoriti u uspješnu poduzetničku priču. Potiču rast i napredak stvaranjem novih radnih mjesta, a redizajniraju način na koji živimo i radimo. U godini jubileja, kompanija EY dodijelit će i dodatno specijalno priznanje – EY Društveno odgovorni Poduzetnik godine za 2021. godinu, kao podkategoriju koja veliča pojedince koji su značaj lokalne zajednice u kojoj posluju stavili u fokus naročito u doba nakon pojave pandemije virusa COVID-19 koji je značajno utjecao na poslovanje sektora MSP u Srbiji.

„Od osnivanja, program EY Poduzetnik godine pružio nam je priliku da iz boljeg kuta sagledamo izuzetnost poslovanja najboljih poduzetnika naše zemlje. Godina koja je za nama, bila je izuzetno izazovna na svim poljima života i poslovanja globalno i lokalno. Izvanredne okolnosti nisu nikoga zaobišle, ali ipak možemo posvjedočiti izuzetnoj otpornosti i agilnosti poduzetništva u Srbiji, a u godini jubileja programa željeli smo u fokus staviti i poduzetnike koji se ističu po društveno odgovornom poslovanju. Vjerujem da će i ovaj, jubilarni deseti natječaj iznjedriti izuzetne kandidate koje ćemo s ponosom predstaviti na svjetskom natjecanju u Monte Karlu“ izjavio je Ivan Rakić, rukovodeći partner kompanije EY za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu.

O pobjedniku programa EY Poduzetnik 2021. godine odlučivat će nezavisni žiri u kojem nema predstavnika kompanije EY, a sastavljen je od samih poduzetnika prethodnih nositelja  ovog priznanja. Njihova odluka zasnivat će se globalnom kriteriju koji se temelji na ključnim faktorima uspjeha kao što su poduzetnički duh, financijski pokazatelji, strategijsko usmjerenje, prisustvo na regionalnom ili međunarodnom tržištu, inovativnost i osobni integritet.

Sudjelovanjem u programu EY Poduzetnik godine najbolji poduzetnici u Srbiji imaju priliku povećati mrežu poznanstava i izgraditi veze kako s lokalnim tako i s globalnim liderima u poduzetništvu. Sudjelovanje u programu EY Poduzetnik godine ne podrazumijeva bilo kakve troškove ili obaveze kandidata/kandidatkinja.

Na web-stranici kompanije EY nalaze se sve informacije o prijavi i sudjelovanju u programu EY Poduzetnik godine kao i sam prijavni formular. Pored toga, prijave su moguće i online na linku https://eoy.ey.com/ putem kog je moguće i predložiti kandidata za ovo priznanje.

Natrag