EIOPA poziva stručnjake da se pridruže mreži tehničkih stručnjaka o rizicima od katastrofa

Datum objave: 13.01.2022.

Europsko tijelo za osiguranje i profesionalne mirovine (EIOPA) objavilo je poziv za stručnjake da se pridruže mreži tehničkih stručnjaka za rizik od katastrofe.

Mreža postoji od 2019. godine i ima zadatak pridonijeti inicijativama EIOPA-e o modeliranju i ublažavanju rizika od (prirodnih) katastrofa i klimatskih promjena, kao i podržavati prikupljanje i analizu relevantnih podataka za kalibraciju takvih rizika.

Mreža se redovito sastaje – obično u virtualnom formatu – kako bi raspravljala i dijelila tehničku stručnost i dokaze o nizu tema povezanih s prirodnim katastrofama i klimatskim rizicima. Informacije prikupljene na ovim sastancima koristit će EIOPA-inom tekućem radu na održivom financiranju i dodatno poboljšati uvid institucije u dostupnost (re)osiguranja za rizike prirodnih katastrofa i razvoj modela klimatskih rizika.

Članovi će se birati na temelju relevantnih kompetencija i stručnosti na razdoblje od 5 godina počevši od druge polovice 2022. godine. Glavni zadaci mreže, proces prijave i kriteriji odabira detaljnije su navedeni u dokumentu o pozivu za iskazivanje interesa. Prijave se trebaju poslati e-poštom najkasnije do četvrtka, 31. ožujka 2022. 23:59 CET na sljedeću adresu e-pošte: CatNetwork@eiopa.europa.eu 

Natrag