EIOPA konferencija 2023: Skriveni rizici i novi horizonti

Datum objave: 18.09.2023.

Eiopa organizira konferenciju Hidden risks and new horizons, 21. studenog 2023. Prilika je to za istražiti najnovije trendove i izazove u području osiguranja i mirovina.

Posljednjih godina Europa je doživjela niz kriza: COVID-19, klimatske promjene, geopolitički sukobi i sve veći troškovi života. Ide li Europa – pa čak i svijet – iz jedne krize u drugu?

Kada krize prestaju biti krize i postaju normala? Koji su temeljni pomaci koji se događaju u gospodarstvu i društvu i što oni znače za sektor osiguranja i mirovina? Koji su novi rizici, koji su skriveni rizici i, jednako važno, koji su novi horizonti?

Konferencija EIOPA-e 2023. gleda dalje od trenutnog stanja kretanja kako bi razmotrila nadzor u svijetu sa svakodnevnom novom dinamikom, svijetu horizontalne regulacije i svijetu u kojem novi mediji stvaraju pokrete koji nisu uvijek u ekonomskim modelima.

Konferencija privlači kreatore politika, supervizore, kao i predstavnike industrije osiguranja i mirovinskog osiguranja iz cijele Europe i svijeta. Konferencija je visoko cijenjena od ove publike zbog rasprave o aktualnim temama i mogućnostima umrežavanja, a privlači novinare iz nacionalnih i međunarodnih specijaliziranih medijskih kuća.

Prijave za osobno sudjelovanje sada su zatvorene zbog ograničenog kapaciteta mjesta, no još uvijek se možete prijaviti za virtualno sudjelovanje na konferenciji ovdje:

Na dnevnom redu

Uvodni govori:

Sabine Mauderer, potpredsjednica, Mreža za ozelenjavanje financijskog sustava i članica Izvršnog odbora, Deutsche Bundesbank
Petra Hielkema, predsjednica, Europsko tijelo za osiguranje i strukovno mirovinsko osiguranje

Panel rasprave o:

  • Nadzor u doba horizontalne regulacije: Međusobna povezanost našeg svijeta znači da zakonodavstvo postaje horizontalnije prirode. Što to znači za nadzor? Kako prilagođavamo naše pristupe i kakva su naša očekivanja od sektora osiguranja i profesionalnih mirovina?
  • Digitalni dubinski skok: Istraživanje DORE: Čini se da digitalna revolucija donosi isto toliko izazova koliko i prilika. Zakon o digitalnoj operativnoj otpornosti ima za cilj zaštititi financijski sektor od digitalnih prijetnji. Što DORA znači za osiguravatelje i upravitelje mirovinskih fondova? Koji su izazovi i prilike za sektor i nadzornike?
  • Imajte na umu jaz: praznine u zaštiti postoje u cijelom spektru osiguranja i mirovina. Gdje napredujemo? Gdje trebamo staviti fokus? Što trebamo učiniti da zatvorimo praznine?

 

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2024
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.