Digitalna platforma koja prati odrastanje mladih

Datum objave: 30.11.2020.

Platforma za mlade jedan je od projekata odabranih na ovogodišnjem natječaju za donacije „Radost života“ UNIQA osiguranja.

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu uz podršku UNIQA osiguranja pokrenuo je digitalnu platformu Pukotine/PKTN koja prati odrastanje mladih – https://pukotine.hr/
Platforma za mlade jedan je od projekata odabranih na ovogodišnjem natječaju za donacije „Radost života“ UNIQA osiguranja.
Platforma je zamišljena kao navigacija kroz odrastanje mladima i odraslima kroz razne teme i pitanja koja su karakteristična za to razdoblje. Nudi sadržaje koji su znanstveno utemeljeni, a moderni, svježi i bliski mladima.
Platforma je nastala kao odgovor na kompleksne potrebe mladih u Hrvatskoj utvrđene istraživanjima. PKTN tim čini grupa psihoterapeuta, stručnjaka i kreativaca koji, uz suradnice PrevLab-a, čine: humanističko-umjetnički kolektiv BoliMe i organizacija FamilyLab Hrvatska.

Miranda Novak, koordinatorica PKTN tima

„S obzirom na pandemiju i trenutnu globalnu ekonomsku krizu, mladima sada treba posebna pažnja i poticaj. Svjetski stručnjaci koji se bave promicanjem mentalnog zdravlja i kvalitete života ističu važnost ulaganja u online oblike podrške. Suvremeni pogled na mentalno zdravlje podrazumijeva izlazak teme iz domene zdravstva – pitanje mentalnog zdravlja je pitanje dobrobiti u svim domenama života i tiče se svih nas. Mladima posebno treba podrška u razdoblju odrastanja – traže se, istražuju, oblikuju svoj identitet. PKTN tim mladima prilazi kroz njihov senzibilitet i kanale, a istovremeno ih želi aktivno uključiti, bez podilaženja“, ističe Miranda Novak, koordinatorica PKTN tima i voditeljica Laboratorija za prevencijska istraživanja Odsjeka za poremećaje u ponašanju Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta.

Natrag