Croatia osiguranje produljuje kolektivni ugovor do sredine 2021. godine

Datum objave: 25.03.2020.

Zaposlenicima su zagarantirana visoka razina materijalnih prava, isplata uskrsnice do 10. travnja.

PRIOPĆENJE

Uprava Croatia osiguranja i granski sindikat zaposlenih u osiguranju Hrvatske potpisali su dodatak kolektivnom ugovoru kojim se produljuje trajanje kolektivnog ugovora do 30.6.2021. godine. Ugovor je produljen tri mjeseca prije isteka postojećeg kolektivnog ugovora.

Unatoč izazovima poslovanja u okruženju pandemije i prirodnih nepogoda, kolektivni ugovor croatia osiguranja zadržava visoku razinu radnih i materijalnih prava zaposlenika, koja su veća ili na razini standarda domaćeg tržišta rada.

Uz zadržavanje visoke razine prava dogovoreno je i da će se zaposlenicima za 2020. godinu, umjesto primitka u naravi, isplatiti iznos od 600 kn prigodne nagrade za uskrs. Navedenu isplatu društvo će izvršiti najkasnije do 10. travnja 2020. Odluka o promjeni načina dodjele uskrsnice donesena je kako bi se zaposlenicima dodatno pomoglo u prevladavanju situacije izazvane epidemijom.

Produljenje kolektivnog ugovora potpisali su Davor Tomašković, predsjednik Uprave Croatia osiguranja i predsjednik granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske, Miroslav Hrašćanec.

Izjava Davora Tomaškovića, predsjednika uprave Croatia osiguranja: „Unatoč trenutnim  izazovnim okolnostima u kojima poslujemo  sigurnost i dobrobit zaposlenika naš su prioritet. Zato smo donijeli odluku da prije roka produžimo kolektivni ugovor, koji je svim zaposlenicima garancija da su njihove plaće i prava sigurni. Pred kompanijom je izazovno razdoblje ali sam siguran da ga zajedno možemo uspješno prevladati.”

Izjava Miroslava Hrašćaneca, predsjednik granskog sindikata zaposlenih u osiguranju Hrvatske: “Smatram da smo u situaciji u kojoj se nalazimo, a kojoj je nemoguće predvidjeti trajanje i posljedice, postigli najbolji mogući dogovor za zaposlenike Croatia osiguranja.”

Natrag