Cijene premija osiguranja kućanstva glavni razlog promjene osiguratelja

Datum objave: 11.02.2020.

Nalazi vodeće agencije za podatke i analitiku GlobalData iz ankete potrošača osiguranja u Velikoj Britaniji 2019. pokazuju da je 80 posto osiguranika kućnih osiguranja koji su zatražili svoju trenutnu policu bili zadovoljni uslugom pruženom tijekom postupka za podnošenje zahtjeva, a samo 4,5 posto je nezadovoljno.

Daniel Pearce, stariji analitičar osiguranja u GlobalData, komentira: “Ovi bi rezultati trebali uvjeriti pružatelje usluga da, unatoč mogućnosti da loša potraživanja mogu narušiti njihov ugled, u cjelini, trenutačni procesi budu na visini zadatka.”

No, osiguratelji trebaju biti više zabrinuti kako će premije osiguranja kućanstva morati povećavati, osobito ako se poplavni događaji povećavaju zbog klimatskih promjena. Istraživanje GlobalData pokazuje da je 65,4 posto osiguranika kućnih osiguranja koji su promijenili osiguravajuću kuću to učinilo jer im je ponuđena niža premija. Pružatelji osiguranja kućanstva trebali bi gledati na povećanja ulaganja u tehnologiju kako bi se uštedio trošak u cijelom lancu vrijednosti, omogućavajući da premije da postanu sve konkurentnije.

Pearce zaključuje: „Nedavne poplave i štete od vjetra uzrokovane Olujom Ciara mogle bi imati značajan utjecaj na prebacivanje aktivnosti na tržištu kućnih osiguranja. Budući da se postotak vlasnika polica povećao 2019. jer su im ponuđene niže premije, veće premije koje dolaze kao rezultat oluje Ciara mogu stvoriti veću volatilnost.

Natrag