Blaž Jakič je novi član Uprave Zavarovalnice Triglav

Datum objave: 21.11.2022.

Promjene u Upravi Zavarovalnice Triglav.

U okviru razmatranja korporativnog upravljanja Društva, Nadzorni odbor Zavarovalnice Triglav je na sjednici 17.  studenoga 2022. godine, dao suglasnost na prijedlog predsjednika Uprave da se za novog člana Uprave imenuje Blaž Jakič, te suglasnost o sporazumnom prekidu mandata člana Uprave Davida Benedeka, koji stupa na snagu 31.12.2022. godine.

Novi član Uprave Blaž Jakič imenovan je na mandatni period od pet godina, a odluka će stupiti na snagu ispunjavanjem svih uvjeta, uključujući i dobivanje dozvole Agencije za nadzor osiguranja za obavljanje funkcije člana uprave.

Blaž Jakič već 12 godina radi u Grupi Triglav, počeo je karijeru u matičnom Društvu, ali je prije šest godina svoje iskustvo i znanje prenio u kćerinsko društvo Triglav Osiguranje, Beograd, gdje je član Izvršnog odbora kompanije. Njegove trenutne odgovornosti uključuju IT, financije i računovodstvo, osobno osiguranje i upravljanje rizicima.

Posjeduje široko stručno znanje o dvije osnovne djelatnosti Grupe Triglav (osiguranje i upravljanje imovinom) i dobro poznavanje regionalnih tržišta. Diplomirao je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Ljubljani (2004.), a potom i magistrirao na London School of Economics u Velikoj Britaniji (2006).

Natrag