BiH: UNIQA osiguranje lani ostvarila dobit od 3,14 milijuna KM, nastavljen trend rasta i u 2021.

Datum objave: 31.03.2021.

Samo u veljači 2021. godine, Društvo bilježi ostvarenu premiju od 11,4 milijuna KM. Najveća premija je zaračunata je u kategoriji životnih osiguranja i iznosi 5,9 milijuna KM. Pored rasta dobiti, u 2020. povećani su i kapital i rezerve UNIQA Osiguranja za 9,4 posto

Iako je pandemija Covid-19 ostavila značajan trag na ekonomiju, UNIQA Osiguranje je 2020. godinu uspjelo zaključiti s neto dobiti u iznosu od 3,14 milijuna KM, što predstavlja rast od 10,5 posto naspram 2019. godine.
Iz ovog osiguravajućeg društva su istaknuli da je ukupno zaračunata bruto premija iznosila 62,1 milijuna KM, te da je najveći dio premije ostvaren proizvodima iz kategorije životnog osiguranja.
Prema podacima iz godišnjeg izvještaja, UNIQA je poslovnu 2020. završila s aktivom od 236,30 milijuna što je u odnosu na 224,37 milijuna KM iz 2019. više za 11,93 milijuna ili za 5,3 posto.
Pored rasta dobiti, u 2020. povećani su i kapital i rezerve UNIQA Osiguranja za 9,4% i iznose 36,03 milijuna KM, piše portal Proftiraj.ba.

Najveći izazov s kojima su se osiguravajuća društva susrela tijekom prošle godine, ogledao se u brzoj reakciji prilagođavanja ponude prema potrebama klijenata, naročito u segmentu zdravstvenog osiguranja.
U 2020. godini, UNIQA Osiguranje bilježi porast od čak 42 posto po osnovi premije za dobrovoljno zdravstveno osiguranje. Ovo povećanje se svakako može pripisati trenutnim opterećenjem institucija javnog zdravstva, ali i činjenicom da je UNIQA Osiguranje prva u Bosni i Hercegovini obogatila svoju ponudu s novim proizvodom ‘Vital Premium’ sa 100-postotnim pokrićem za troškove liječenja. Također, UNIQA je pružila podršku zdravstvenim radnicima uvođenjem ‘Sigurne profesije’, jedinstvenim proizvodom na tržištu BiH koji nudi liječnicima i zdravstvenim radnicima osiguranje i financijsku naknadu u periodu kad nisu u mogućnosti iz objektivnih razloga obavljati svoju praksu.

Povjerenje građana BiH u UNIQA Osiguranje potvrđuje i izvještaj Agencije za nadzor osiguranja. Prema podacima Agencije evidentiran je trend rasta premije u prva dva mjeseca 2021. godine, čime je UNIQA Osiguranje preuzelo lidersku poziciju. Samo u veljači 2021. godine, Društvo bilježi ostvarenu premiju od 11,4 milijuna KM.
Najveća premija u veljači zabilježena je u kategoriji životnih osiguranja i iznosi 5,9 milijuna KM, te izvještaji potvrđuju da UNIQA Osiguranje zauzima prvo mjesto i u ovoj kategoriji, priopćeno je iz ovog osiguravajućeg društva koje posluje u okviru renomirane austrijske grupacije UNIQA.

Natrag