ASA Osiguranje: Višemilijunska investicija u Zenici

Datum objave: 28.07.2020.

ASA Osiguranje akviziralo je novi poslovni objekat u Zenici. Radi se o višemilijunskoj investiciji u zemljište i nekretnine na površini od preko 2000 m2, gdje će biti smješten suvremeni tehnički pregled, te sjedište podružnice u Zenici uz punu uslugu osiguranja i registracije vozila, prenosi Biznis info, vodeći poslovni portal u BiH.

Najbrže rastuće osiguranje u BiH time nastavlja pozitivan trend investiranja u BiH.

„ASA Osiguranje, kao domaće osiguravajuće društvo, u više navrata pokazalo je opredijeljenost za razvoj i jačanje domaće privrede. Uprkos krizi izazvanoj pandemijom Covida-19, niti u jednom momentu nismo stali s ulaganjem i planovima za širenje poslovanja. Naprotiv, svjesni smo da samo jake domaće kompanije mogu pomoći u prevazilaženju trenutnih izazova i zadržavanju radnih mjesta. Kroz nove akvizicije, poput ove u Zenici, još jednom smo potvrdili lidersku poziciju domaćeg brenda koji svojim klijentima nudi sigurnost, brzinu i kvalitet u pružanju usluge“, izjavio je predsjednik Uprave ASA Osiguranja Feđa Morankić.

On je dodao kako ASA Osiguranje na ovaj način ide korak dalje u jačanju usluge i konkurentske pozicije na prostoru grada Zenica i Zeničko-dobojskog kantona.

Nova zgrada

Početak rada planiran je u rujnu ove godine, dok će do kraja godine biti izgrađena potpuno nova zgrada sa svom pratećom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti, a čime će investicija biti realizirana u punom kapacitetu.

U okviru novog objekta poslovat će ASA Assistance i ASA Osiguranje, tako da će klijenti na jednom mjestu dobiti kompletnu uslugu osiguranja i registracije vozila.

Rast premije

ASA Osiguranje posluje na prostoru cijele BiH, a samo u prošloj godini ostvarilo je rast premije od preko 20 posto, dok je već sedam godina zaredom lider kada je u pitanju brzina isplate štete. Zahvaljujući investicijama koje je ovo osiguravajuće društvo realiziralo u proteklom periodu, ASA Osiguranje bilježi rast premije od 15 posto u prvih šest mjeseci ove godine, čime se dodatno izdvaja na tržištu BiH.

Kako navode iz ASA Osiguranja, ovakvi rezultati potvrda su strategije stalnog ulaganja a u narednom periodu nove investicije i širenje poslovne mreže u BiH bit će nastavljeni.

Natrag