Andreas Brandstetter: Naš ključni prioritet ostaje, kao i uvijek, ispunjenje obećanja kupcima

Datum objave: 29.05.2020.

Predsjednik Insurance Europe, Andreas Brandstetter, sudjelovao je na okruglom stolu kojeg je organizirao izvršni potpredsjednik Europske komisije Valdis Dombrovskis, kako bi razgovarali o mjerama koje poduzimaju osiguratelji i drugi članovi financijskog sektora u ublažavanju utjecaja COVID-19 na potrošače i poduzeća.

Brandstetter je rekao: „Današnje rasprave pružaju dobru priliku za produbljivanje našeg razumijevanja utjecaja koji je COVID-19 imao na ljude i tvrtke, kao i onoga što je financijski sektor učinio kako bi se nosio s time te korake koje je poduzeo kako bi pomogao klijentima i širem društvu.

„Industrija osiguranja služila je svojim klijentima i održavala poslovanje tijekom ove krize, istodobno čineći sve što može kako bi zaštitila i kupce i zaposlenike. Iako kriza ima značajan utjecaj na potraživanja, investicije i tijek poslovanja, dobro upravljanje rizikom i kapitalom znači da je naša industrija i dalje snažna i snažna.

„Naš ključni prioritet ostaje, kao i uvijek, ispunjenje obećanja kupcima, tako da se sada plaćaju dospjela potraživanja. To zahtijeva oprezno upravljanje našim kapitalom, posebno u vrijeme ekonomskih turbulencija. Međutim, osiguratelji su otišli znatno dalje od ispunjenja svojih ugovornih obećanja. Prvo, oni su pošteno postupili prema kupcima i poduzeli mjere kako bi im pomogli da se nose s ograničenjima i problemima stvorenim krizom. Drugo, osiguratelji su pokrenuli dodatne mjere dobre volje i solidarnosti, poput doprinosa za solidarne fondove, pružanja resursa i stručnosti“, rekao je Brandsetter.

Dodao je: „Važno je napomenuti da su osiguratelji prilagodili ove mjere solidarnosti kako bi uzeli u obzir specifičnu situaciju na njihovom tržištu, potrebe svojih kupaca i njihove pojedinačne okolnosti, a svaka od njih može se uvelike razlikovati. To osigurava da mjere solidarnosti osiguravatelja odgovaraju lokalnim potrebama – budući da se utjecaj COVID-19 uvelike razlikuje u cijeloj Europi – istovremeno osiguravajući da sami sebi ne ugroze sposobnost ispunjavanja ugovornih obećanja kupcima, kako sada tako i u budućnosti“.

„Iako je trenutno fokus na upravljanje krizom, industrija je također počela gledati naprijed kako bi istražila mogu li i kako, radeći u javno-privatnom partnerstvu, pokriti pandemijske rizike u budućnosti i kako osiguratelji mogu pridonijeti oporavku”, zaključio je.

Natrag