Allianz započinje osmogodišnje globalno partnerstvo za Olimpijske igre i Paraolimpijske igre

Datum objave: 11.01.2021.

Allianz širi lokalne inicijative za uključivanje i ujedinjenje sportaša, timova, volontera i obožavatelja iz više od 200 zemalja.

Allianz službeno započinje svoje osmogodišnje globalno partnerstvo s olimpijskim i paraolimpijskim pokretima 1. siječnja na temeljima suradnje s Paraolimpijskim pokretom od 2006.

„Allianz je ponosan što je svjetski partner za osiguranje u okviru Olimpijskog i Paraolimpijskog pokreta”, rekao je Oliver Bäte, glavni izvršni direktor društva Allianz SE. „Kao pokrovitelj sportskog ekosustava i zbog zajedničkih temeljnih vrijednosti izvrsnosti, prijateljstva, uključivosti i poštovanja, Allianz i naših 148.000 zaposlenika i 100.000 agenata raduju se što ćemo pružiti usluge i brinuti se za sportaše, njihove obitelji i ambicije.”

Od najave partnerstva u rujnu 2018. osiguratelj je uključio obožavatelje, sportaše, timove i zaposlenike u projekte povezane sa zdravljem na probnim tržištima u Australiji, Kini, Francuskoj i Španjolskoj.

Allianz je predstavio Tjedan dobrobiti Australskog olimpijskog odbora kako bi pokazao načine na koje se može poboljšati mentalno zdravlje. Allianz je surađivao i s Organizacijskim odborom Olimpijskih igara u Parizu 2024. kako bi potaknuo zaposlenike, klijente i partnere da hodaju i trče za Klub Pariz 2024. – inicijativu za kretanje i sudjelovanje na Igrama.

Allianz će proširiti lokalne inicijative kako bi se povezao sa sportašima i obožavateljima diljem svijeta. Primjerice, globalni osiguravatelj ponudit će potrošačima i zaposlenicima mogućnost da sudjeluju u nošenju Olimpijske baklje u Pekingu 2022. te će na svojim sportskim kampovima društva Allianz, mlade koji imaju duh i vrijednosti pokretâ, angažirati isprobavanjem sportova, stvaranjem prijateljstava i učenjem od sportaša. Nadalje, podržavat će pokrete prilagođenim rješenjima i uslugama osiguranja.

„Najavom ovog novog sporazuma u 2018. naši su timovi već počeli surađivati na ključnim probnim tržištima kako bi podržali sportaše i Olimpijski pokret”, rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach. „Kako ulazimo u ovu novu Olimpijsku godinu, radujemo se što ćemo punom parom krenuti u globalnu suradnju s društvom Allianz.”

„Allianz donosi globalnu vidljivost sportašima i vrijednostima Paraolimpijskog pokreta i radujemo se sljedećoj fazi naše suradnje”, dodao je predsjednik Međunarodnog paraolimpijskog odbora Andrew Parsons.

Partnerstvo traje od 2021. do 2028.

O Allianzu
Grupa Allianz jedan je od vodećih svjetskih osiguratelja i upravitelja imovinom, a ima više od 100 milijuna malih i velikih klijenata u više od 70 zemalja. Klijentima tvrtke Allianz na raspolaganju je širok raspon osiguravajućih usluga za osobno osiguranje i osiguranje društava, a usluge obuhvaćaju životno i zdravstveno osiguranje, osiguranje imovine te usluge pomoći pri osiguranju kredita te osiguranje globalnog poslovanja. Allianz je jedan od vodećih svjetskih ulagača koji u ime svojih osiguranika upravlja iznosom većim od 774 milijardi eura.

Natrag