;

Allianz u dvostrukom gubitku zbog katastrofe u Genovi

Datum objave: 31.08.2018.

Veliki europski osiguratelj "Allianz" doživljava dvostruki udarac od kolapsa mosta u Genovi. Grupa nije samo jedan od osiguratelja građevinskog objekta, već također sudjeluje u koncesionarskoj kompaniji "Autostrade per l'Italia", izjavio je lider kompanije "Allianz".

U rušenju mosta poginula je najmanje 41 osoba. “Allianz” je manji partner u konzorciju koji je osiguravao objekat. Udjel je izražen u jednoznamenkastom postotku. U ljeto 2017. godine konzorcij Allianza, francuske kompanije EDF i nizozemskog fonda DIF sa 6,94 posto sudjelovao je u “Autostrade per l’Italia”. Njemački osiguravatelj posjeduje 60 posto dionica u konzorciju.
Konzorcij je prošle godine platio gotovo jednu milijardu eura za dionice, piše “Welt am Sonntag”, citirajući “Atlantia Group”, glavnog vlasnika “Autostrade per l’Italia”. Dakle, proizilazi da je samo “Allianz” investirao više od 600 milijuna eura u “Autostrade per l’Italia”.

Indikator za gubitak vrijednosti, koji može ugroziti njemačkog suvlasnika, mogla bi biti cijena dionica “Atlantije”. Ona se privremeno smanjila za oko četvrtinu. Glavni vlasnik “Atlantije” je talijanska obitelj Benetton, koja je poznata po modnom brendu istog imena. Trenutno je iznos gubitaka nepoznat. Kada je “ViaTel” autoput bio oštećen 2004. godine od cisterne koja se zapalila, troškovi popravka su bili oko 30 milijuna eura. Ali, most nije bio uništen, kao što se dogodilo sada.

Izvor: seebiz.eu

Natrag