Allianz poziva trkače da se pridruže World Runu 2018

Datum objave: 30.07.2018.

Allianz poziva trkače diljem svijeta da se pridruže jednom od najvećih globalnih trkačkih događaja ikada te da budu dio obaranja još jednog svjetskog rekorda. U potrazi za poticanjem ljudi da provode rekreativnu tjelesnu aktivnost, Allianz je otvorio svoj godišnji događaj zaposlenika "Allianz World Run" svim šetačima i trkačima izvan tvrtke. Događaj se odvija do 24. listopada.

Vježbanje je važno za zdrav stil života, no izazov budućnosti je zadržati ljude tjelesno aktivnima tijekom svog života. Od 1960-ih, razina tjelesne aktivnosti smanjila se za 32 posto u SAD-u i za 20 posto u Velikoj Britaniji. U Kini je pala za 45 posto u manje od jedne generacije. Istraživači povezuju sjedilački način života s povećanim rizikom od bolesti srca, dijabetesa i raka.

Zbog toga Allianz sada otvara World Run, vrlo uspješan događaj među svojim zaposlenicima, svim onima koji žele povećati svoju razinu tjelesne aktivnosti i istodobno pomoći Allianzu u prikupljanju sredstava za SOS Dječja sela. S prikupljenim sredstvima provodit će se projekti vezani za obrazovanje i pripravnost u hitnim slučajevima u pet SOS Dječjih sela, jedan projekt po regionalnom timu. Sudjelovanje je jednostavno: samo se prijavite na www.allianzworldrun.com i pratite svoju aktivnost pomoću aplikacije Runtastic.

“Kao tvrtka koja brine o zajednicama u kojima živimo, imamo iskren interes u promicanju tjelesne aktivnosti za poboljšanje opće tjelesne kondicije i zdravlja”, rekao je Oliver Bäte, izvršni direktor tvrtke Allianz SE. “Allianz World Run se pokazao privlačan način za timski rad i postizanje toga. Naši kolege pokazali su predanost i izdržljivost, trčeći za dobru svrhu. Sada potičemo sve trkače, od profesionalaca do rekreativaca, da nam se pridruže.”

Ovogodišnji World Run obilježava i novo partnerstvo Allianza s Adidasovom tvrtkom Runtastic, koja omogućuje da digitalna platforma i aplikacija mjere izvedbe tijekom 90-dnevnog događaja, poput ukupnih treninga, ukupne udaljenosti i postignuća kontinentalnih timova. Iz Allianza navode da je više od 22 tisuće zaposlenika iz 55 zemalja otrčalo više od 2.75 milijuna kilometara tijekom više od 375 tisuća treninga tijekom protekle dvije godine.

“Bili smo oduševljeni prijašnjim godinama kada smo vidjeli toliko trkača, od početnika do veteranskih maratonaca, pridružujući se Allianz World Runu”, komentirao je Norbert Meder, glavni izvršni upravitelj SOS Children’s Villages International. “Pružamo sigurno mjesto poput doma za 87 tisuća djece i mladih u 135 država. “Imati globalnog partnera poput Allianza pomaže nam učiniti naš posao mogućim”.

Natrag