;

Allianz Portfolio po sedmi put najbolji mješoviti investicijski fond u Hrvatskoj

Datum objave: 18.04.2019.

Allianz Portfolio je dobitnik nagrade Top of the Funds koju mu je u kategoriji otvorenih mješovitih investicijskih fondova dodijelilo Udruženje društava za upravljanje investicijskim fondovima Hrvatske gospodarske komore (HGK) te je od svog osnutka već sedmi put dobitnik navedene nagrade.

Allianz Portfolio jedan je od triju investicijskih fondova Allianz Investa, društva za upravljanje investicijskim fondovima, koji izvrsne rezultate niže još od početka svoga rada 2008. godine.

„U deset godina postojanja fonda Allianz Portfolio osvojiti sedam puta nagradu za najbolji otvoreni mješoviti investicijski fond dokaz je kvalitete upravljanja i brige za imovinu naših klijenata”, istaknuo je Radovan Abramović, predsjednik Uprave Allianz Investa te dodao kako je “Allianz Portfolio odličan fond za sve one koji dugoročno ulažu u svoju imovinu, a što dokazuje i prosječni godišnji prinos od 5,42% od njegova osnutka.”

Uz nagrađeni Allianz Portfolio, Allianz Invest upravlja fondom Allianz Short Term Bond koji je kratkoročni obveznički fond te s Allianz Equity koji je dionički fond. Osim toga, također upravlja imovinom Allianz Zagreba u vrijednosti od 4.1 milijarde kuna.

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.