Allianz je u trećem tromjesečju ostvario operativnu dobit od tri milijarde eura

Datum objave: 13.11.2018.

Ukupni prihodi Allianza porasli su za 7,9 posto na 30,5 milijardi eura. Operativna dobit skočila je za 20,6 posto na 3,0 milijarde eura ponajviše zahvaljujući segmentu neživotnih osiguranja, koji je zabilježio niža potraživanja vezana za prirodne katastrofe, bolju situaciju s temeljnim potraživanjima, niži omjer troškova, i snažan rast premija. Istovremeno su veći prihodi od imovine klijenata pod upravljanjem te veće naknade za uspješnost rezultirali rastom operativne dobiti segmenta upravljanja imovinom.

Operativna dobit segmenta životnih i zdravstvenih osiguranja zabilježila je blagi pad, no ipak je ostala na zadovoljavajućoj razini. Neto prihodi pripisivi dioničarima skočili su za 23,6 posto na 1,9 milijardi eura, ponajviše zahvaljujući većoj operativnoj dobiti.

„Tijekom prvih devet mjeseci 2018. godine Allianz je zabilježio odlične rezultate u svim poslovnim segmentima, uz znatne dobitke vezane za produktivnost“, istaknuo je glavni izvršni direktor Allianza SE Oliver Bäte. „Klijenti žele financijski stabilnog partnera koji će se pobrinuti za njihovo osiguranje i ulaganja, posebice u vrijeme izazova. Allianz je iz godine u godinu bio upravo takav, pouzdan partner. Osim toga, uvjereni smo kako ćemo ostvariti sve zacrtano za ovu godinu.“

Natrag