Alexander Sarrigeorgiou imenovan potpredsjednikom Insurance Europe

Datum objave: 23.11.2022.

Alexander Sarrigeorgiou, predsjednik Grčke udruge osiguravajućih društava te predsjednik i glavni izvršni direktor Eurolife FFH, izabran je za potpredsjednika Insurance Europe, europske federacije osiguranja i reosiguranja, s mandatom do lipnja 2025.

Grčki državljanin, Sarrigeorgiou vodi Eurolife FFH 18 godina, a prije toga bio je izvršni direktor Allianz osiguranja u Grčkoj. Predsjedavajući je Helenskog udruženja osiguravajućih društava od 2018.

Komentirajući imenovanje Sarrigeorgioua, predsjednik Insurance Europe, Andreas Brandstetter, izvršni direktor i predsjedavajući UNIQA Insurance Group, rekao je: “Drago mi je čestitati Alexanderu na imenovanju. Njegovo značajno iskustvo u industriji dodat će veliku vrijednost našem zagovaranju u godinama koje dolaze.”

Sarrigeorgiou nasljeđuje Sandra Panizzu, koji je napustio položaj u listopadu 2022. Brandstetter je nastavio: “Želio bih zahvaliti Sandru na njegovoj značajnoj predanosti i podršci našoj industriji tijekom vremena dok je bio potpredsjednik Insurance Europe.”

Komentirajući svoje imenovanje, Sarrigeorgiou je rekao: “Čast mi je što sam izabran za potpredsjednika Insurance Europe. Naš se svijet suočava s mnogim izazovima, a osiguravatelji su u dobroj poziciji da podrže naša društva i gospodarstva kroz svoje uloge zaštitnika i dugoročnih ulagača. Stoga se veselim suradnji sa svojim kolegama na predstavljanju naše industrije u zakonodavnim raspravama koje će oblikovati našu sposobnost da nastavimo pružati ove važne doprinose.”

Natrag