;

32. Sjednica Upravnog vijeća Hanfe

Datum objave: 22.08.2019.

32. Sjednica Upravnog vijeća Hanfe: Doneseni Pravilnik o nadzornim izvještajima središnje druge ugovorne strane i upute za popunjavanje nadzornih izvještaja za središnje druge ugovorne strane

ZAGREB, 22. kolovoza 2019. – Upravno vijeće Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (Hanfa) na danas održanoj 32. ovogodišnjoj sjednici donijelo je Pravilnik o nadzornim izvještajima središnje druge ugovorne strane i upute za popunjavanje nadzornih izvještaja za središnje druge ugovorne strane.

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o obvezi primjene Smjernica o izvješćivanju o internaliziranim namirama u skladu s člankom 9. CSDR-a (ESMA 70-151-367).

Uz navedeno, donesena su i tri rješenja o prestanku važenja dozvola za obavljanje poslova distribucije osiguranja, i to Ivici Vedrišu, vlasniku obrta za zastupanje u osiguranju AZ VEDRIŠ, Martini Palac, vlasnici obrta za zastupanje u osiguranju NEFIL PLUS te društvu Carefree.

Upravno vijeće Hanfe na današnjoj je sjednici donijelo i Rješenje kojim se društvu PBZ Invest, izdaje odobrenje za pripajanje otvorenog investicijskog fonda s javnom ponudom PBZ E-START, otvorenom investicijskom fondu s javnom ponudom PBZ Euro Short Term Bond.
Donesena su i rješenja kojima se društvu PLATINUM INVEST d.o.o. za osnivanje i upravljanje UCITS fondom izdaje odobrenje za bitne promjene prospekata Platinum Blue Chip i Platinum Global Opportunity otvorenih investicijskih fondova s javnom ponudom i za promjene obveznog sadržaja pravila navedenih fondova.

Detaljne objave s 32. sjednice Upravnog vijeća Hanfe pročitajte ovdje.

Natrag