;

30. susret osiguravača i reosiguravača – SorS 2019.

Datum objave: 08.05.2019.

Jubilarna 30 konferencija SorS 2019 održat će se u Sarajevu, u hotelu Holiday od 12. do 14. lipnja/juna 2019. godine

Konferencija SorS idealno je mjesto na kojem sudionici dobivaju optimalne odgovore o stanju osiguranja u zemljama regije. Prilika je to i da se poslovanja različitih tržišta međusobno kompariraju i steknu dojmovi koji će rezultirati novim, boljim strategijama u poslovanju.

Glavna tema konferencije je „Digitalizacija u funkciji strateškog razvoja osiguranja i reosiguranja“
Konferencija SorS je tradicionalni susret na najvišoj razini industrije osiguranja, koji okuplja predsjednike uprava i ostale vodeće ljude najznačajnijih osiguravajućih i reosiguravajućih društava iz regije kao što su Bosna Re, Croatia Lloyd, Croatia osiguranje, DDOR Novi Sad, Dunav, Euroherc osiguranje, Lovćen osiguranje, Osigurateljna polica, Sava Re, Sarajevo osiguranje, Triglav osiguranje i druge.
Osim spomenutih, SorS je kroz godine ugostio i svjetski poznata društva kao što su AON, Gen Re, Munich Re, Partner Re, SCOR, Swiss Re, Willis i druga, što samo dodatno potvrđuje ugled i značaj koji SORS zauzima u industriji osiguranja.

Prvi SorS održan je u Splitu 1980. godine. Već iduće godine susret se preselio u Sarajevo i tu nastavio s održavanjem sve do danas. Tako je izvorno S u nazivu SorS koje je značilo Split, ostalo nepromijenjeno osim što se sada iza njega krije ime grada Sarajeva. U razdoblju od 34 godine, SorS nije održavan od 1991. do 2000. godine. Uz Udruženje društava za osiguranje SorS, organizator i medijski pokrovitelj SorS-a je tvrtka Tectus d.o.o., odnosno časopis „Svijet osiguranja“, koji zajedničkim snagama nastoje sačuvati tradiciju održavanja ovakvih susreta.

Na SorS-u, kao najvećem skupu osiguratelja regije, svake se godine okupi više od 200 sudionika, uglavnom predsjednika i članova uprava osiguravajućih društava s namjerom da razmjene postojeća iskustva i međusobno se upoznaju s novim kretanjima u osigurateljnoj struci.
Glavna tema konferencije ujedno je i aktualno pitanje koje zaokuplja osigurateljnu struku regije, ali i šire, a konferencija je idealno mjesto na kojem sudionici mogu zajedno pokušati naći prihvatljive odgovore.

Svake godine na SorS-u se prezentiraju izvještaji o stanju osiguranja u zemljama regije. Prilika je to da se poslovanja različitih tržišta međusobno kompariraju i steknu dojmovi koji će rezultirati novim, boljim strategijama u poslovanju. Na konferenciji se svake godine organiziraju i dva do tri okrugla stola na teme proizašle iz aktualne potrebe osigurateljnog tržišta.

SorS je mjesto upoznavanja i razmjene iskustava, ali i poligon za transfer i razmjenu znanja o temama koje su životne i s kojima se osiguratelji svakodnevno susreću ili ih tek očekuju. Informacije koje se u takvoj atmosferi razmjene s kolegama iz struke više su nego dragocjene i ne mogu se naći niti u prezentacijama niti se do njih može doći kroz medije.

Svojim velikim interesom, dvjestotinjak predstavnika iz brojnih osiguravajućih i reosiguravajućih društava regije i svijeta koji svake godine posjećuju SorS, to uvelike potvrđuje.

Natrag
Novo
izdanje!
godina XXI
broj 2/2019
*izdanje za Hrvatsku i Sloveniju.